Головна Новини Політика внутрішня політика НАБУ вручило повістку про виклик до ВАКС оголошеному в розшук судді Вовку
commentss НОВИНИ Всі новини

НАБУ вручило повістку про виклик до ВАКС оголошеному в розшук судді Вовку

Павло Вовк повинен з'явитися до Вищого антикорупційний суду 5 січня

24 грудня 2020, 18:45
Поділіться публікацією:

Детективи Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) вручили голові Окружного адміністративного суду м Київ Павлу Вовку повістку про виклик до Вищого антикорупційний суд (ВАКС). У НАБУ відзначають, що спільно з САП очікують Вовка в суді 5 січня наступного року, де він зможе захистити свої права.

НАБУ вручило повістку про виклик до ВАКС оголошеному в розшук судді Вовку

Суддя Павло Вовк

Згідно з даними НАБУ, повістку судді, який перебуває в розшуку, вдалося вручити під час святкування, організованого екс-нардепом, президентом одного з юридичних ВНЗ країни. На заході також були голова і судді Конституційного Суду України (КСУ), які також мають процесуальний статус свідків у кримінальному провадженні щодо захоплення державної влади шляхом встановлення контролю над Вищою кваліфікаційною комісією суддів України (ВККСУ), Вищою радою правосуддя (ВРП), створення штучних перешкод в їх роботі, а також шляхом втручання в діяльність державних діячів, йдеться в повідомленні.

У НАБУ також пояснили чому вручили повістку саме при таких обставинах. Кажуть, що Павло Вовк вже більше трьох місяців ігнорує всі повідомлення і не приходить до слідчого суду. Відзначається, що НАБУ і САП ще в жовтні нинішнього року просили ВАКС обрати судді запобіжний захід, але дотепер цього не змогли зробити через те, що підозрюваний не з'являвся до суду.

Нагадаємо, НАБУ оголосило в розшук сімох фігурантів у справі про можливе захоплення влади керівництвом Окружного адміністративного суду Києва. Серед них і голова ОАСК Павло Вовк. "Коментарі" дізналися у експертів, чим завершиться "полювання на Вовка", а також — як зробити українські суди та антикорупційні органи реально незалежними, а не такими, що працюють "на замовлення".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини