Головна Новини Політика внутрішня політика На Донбасі екологічна катастрофа не просто можлива, вона реально відбувається не перший рік - Веселова
commentss НОВИНИ Всі новини

На Донбасі екологічна катастрофа не просто можлива, вона реально відбувається не перший рік - Веселова

Шахтні води піднімаються до водоносних шарів, звідки йде забір питної води в колодязі, водогони, вважає народний депутат Наталія Веселова

18 червня 2021, 04:50
Поділіться публікацією:

На Донбасі екологічна катастрофа не просто можлива, вона реально відбувається не перший рік. Про це заявила народний депутат України VIII скликання, представник Мережі захисту національних інтересів  АНТС  Наталія Веселова "Коментарі-Україна".

На Донбасі екологічна катастрофа не просто можлива, вона реально відбувається не перший рік - Веселова

Наталія Веселова (фото з відкритих джерел)

"Ще в 2017 році, коли я була депутатом, ми обговорювали звіт однієї з міжнародних організацій, яка зробила відповідні дослідження. Тоді громадськості та Верховній Раді були представлені дані по екологічній обстановці на прифронтових територіях по обидва боки лінії розмежування. Вивчався, зокрема, впливом шахтних вод, які піднімалися все ближче до поверхні землі через те, що багато шахт перестали працювати — і там припинилася відкачування води ", — розповіла Веселова.

За словами експертів, шахтні води піднімаються до водоносних шарів, звідки йде забір питної води в колодязі, водогони, вважає народний депутат.

"Уже тоді попереджали, що можливі незворотні процеси, які приведуть до екологічної катастрофи. І ми зараз маємо саме таку катастрофу. На жаль, ні у держави, ні у міжнародних організацій немає зараз можливості проводити відкачування шахтних вод на непідконтрольній території. Тим часом для підконтрольних територій Донбасу загроза навіть більше, ніж для окупованих. Наприклад, в Донецькій області через рельєф місцевості шахти Горлівки, знаходяться значно вище по рівню, ніж шахти в Торецькому. У підсумку все не відкачані шахтні води з тієї ж Горлівки збираються в Торецькому шахтах ", — підкреслила Веселова.

Як повідомляли раніше непроста військова ситуація у лінії розмежування на Донбасі і далі тримає українців в напрузі. Регулярні обстріли з боку російських бойовиків порушують обговорений режим тиші, а також забирають життя наших захисників.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення


Новини