Головна Новини Політика внутрішня політика Мовний омбудсмен назвав Авакова історичною особою в Україні, незважаючи на суржик
commentss НОВИНИ Всі новини

Мовний омбудсмен назвав Авакова історичною особою в Україні, незважаючи на суржик

Новий мовний омбусмен Тарас Кремінь заступився за главу МВС Арсена Авакова, якого звинувачують у незнання державної мови

12 липня 2020, 23:41 comments1336
Поділіться публікацією:

Новий омбудсмен з питань української мови Тарас Кремінь назвав міністра внутрішніх справ Арсена Авакова історичною особистістю для України, дарма, що він недостатньо добре викладає думки державною мовою. Про це сам уповноважений по захисту мови розповів в інтерв'ю виданню "Радіо Свобода".

Мовний омбудсмен назвав Авакова історичною особою в Україні, незважаючи на суржик

Так, Кремінь порівняв роботу Авакова з усіма попередніми міністрами, яким володіли українською мовою досконало і помітив, що його діла говорять голосніше слів інших.

"Тут треба говорити про роль особистості в історії. Ви знаєте, у нас також було дуже багато міністрів освіти і науки, але лише частина з них увійшла в історію, а частина з них, на жаль, так і не змогла дотягнутися, частина навіть не живе в Україні", — розповів омбудсмен, додавши, що роль Авакова дуже важлива для історії держави.

При цьому він додав, що міністр внутрішніх справ цілком міг би використовувати інші мови, але виступає з доповідями саме українською.

"Можу навести такий приклад. Днями відбулося засідання Кабміну і Арсен Борисович виступав на тому засіданні українською мовою. Під час свого останнього виступу у Верховній Раді він, доповідаючи на засіданні та години запитань до уряду, виступав українською мовою. Тому у мене тут, скажімо так, своє ставлення. Міністр виступає українською мовою. Він може використовувати в тому числі і інші мови", — підсумував Тарас Кремінь.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що на минулому тижні Тарас Кремінь перевершив двох конкурентів за підсумками рейтингового голосування і був призначений урядом на посаду мовного омбудсмена.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини