Головна Новини Політика внутрішня політика Бути чи не бути місцевим виборам на Донбасі - висновки ЦВК
commentss НОВИНИ Всі новини

Бути чи не бути місцевим виборам на Донбасі - висновки ЦВК

Бути чи не бути місцевим виборам на Донбасі

21 серпня 2021, 12:06
Поділіться публікацією:

Бути чи не бути місцевим виборам на Донбасі - висновки ЦВК

ЦИК

У відповідь на звернення Центрвиборчкому (ЦВК) до Донецької та Луганської ОДА/ОВЦА про можливість проведення 31 жовтня місцевих виборів у населених пунктах, де вони не були проведені 25 жовтня 2020 року, від адміністрацій надійшли листи з чіткими й однозначними висновками, в яких йдеться про неможливість їх проведення. Про це повідомляє пресслужба Секретаріату ЦВК.

"Попри досягненню домовленостей щодо безумовного додержання режиму всеосяжного і повного припинення вогню, зараз фіксуються обстріли незаконними збройними формуваннями фактично по всій лінії розмежування, а також наявні провокації, які не дозволяють гарантувати 100% безпеку для жителів під час проведення виборів", — йдеться на сайті ЦВК.

Ще одним аргументом на користь чергового перенесення місцевих виборів на прифронтових територіях стала фіксація Спеціальною моніторинговою місією ОБСЄ важкого озброєння, яке за своїми характеристиками може легко вражати цілі на відстані 15-20 км від лінії зіткнення. Воно розміщене з порушенням ліній відведення, передбачених Мінську домовленостями.

Таким чином, через ризик для безпеки життя і здоров'я громадян неможливо 31 жовтня 2021 року провести вибори у 18 сільських, селищних і міських територіальних громадах, де органами виконавчої влади зараз є цивільно-військові адміністрації.

Зазначимо, що на прифронтових територіях тимчасово окупованої частини Донбасу місцеві вибори не проводилися вже 5 років.

Нагадаємо, що на думку нардепа від "Слуги народу" Олександра Корнієнка, тимчасові рамки проведення місцевих виборів на Донбасі, швидше за все, будуть зміщені до весни 2022 року.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини