Головна Новини Політика внутрішня політика Меркель у 2014 році рекомендувала включити Медведчука до складу ТКГ - Загородній
commentss НОВИНИ Всі новини

Меркель у 2014 році рекомендувала включити Медведчука до складу ТКГ - Загородній

Політик заявив, що авторитет Медведчука у переговорах з Донецьком і Луганськом є беззаперечним

29 жовтня 2021, 16:15
Поділіться публікацією:

Голова політради "Оппозиційної платформи — За життя", народний депутат Віктор Медведчук є найбільш ефективним переговорником у процесі повернення Донбасу. І саме тому канцлер Німеччини Ангела Меркель рекомендувала українській владі включити опозиційного політика до складу ТКГ, заявив народний депутат від ОПЗЖ Юрій Загородній, пише "112 канал".

Меркель у 2014 році рекомендувала включити Медведчука до складу ТКГ - Загородній

Віктор Медведчук (фото з відкритих джерел)

Депутат нагадав, що авторитет Медведчука у переговорах з Донецьком і Луганськом є беззаперечним, що неодноразово підтверджували лідери європейських країн. І саме тому, на думку нардепа, представники ОРДЛО заявили, що будуть вести переговори лише з опозиційним політиком.

"Представники ОРДЛО заявили про те, що мають вести переговори з Віктором Медведчуком і далі віддавати тимчасово утриманих осіб. Це якраз говорить про авторитет Медведчука Віктора Володимировича. Тому що згадаємо, хто рекомендував на Нормандській зустрічі Медведчука у трьохсторонню контактну переговорну групу у гуманітарну підгрупу — канцлер Німеччини Ангела Меркель. Це багато чого вартує, що такий керівник, такий політик рекомендувала у переговорну групу. Колишній президент України Порошенко, як би він не відносився до Медведчука, а він також ревнував, як і теперішній Зеленський, він мусив визначити, що Медведчук самий найефективніший переговорник, тому що фактично була робота І повернення військово полонених і великі обміни були, яких сьогодні немає і майже 1000 громадян України повернули додому. Це також відповідна робота", — наголосив Загородній.

Політик також додав, що мирний план Медведчука європейці визнають, як найбільш ефективний.

"Мирний план, автором якого є Медведчук і Медведчук презентував його на з’їзді партії 20 січня 2019 року і після цього в парламенті вже дев’яте скликання створив міжфракційну груп Україна-Росія-Франція-Німеччина, а потім створив міжпарламентську групу норманського формату і провів зустрічі парламентарні. Провів зустрічі з депутатами Європарламенту, де він презентував свій мирний план. Всі визнають ефективність мирного плану Медведчука, тому що він базується на Мінських угодах, які затверджені резолюцією ради безпеки ООН номер 2202 17 лютого 2015 року. Це є база з якою треба далі працювати, а те, що мінські угоди є тою базою на який треба вести переговори, щоб вирішити конфлікт на сході країни, то це підтверджують і на сьогоднішній день і президент Франції і канцлер Німеччини. Те, що президент немає політичної волі дав вирішити це питання, це якраз підтвердження, що політичної волі немає. Згадуємо слова Леха Валенси, те, що ми кажемо, що Україна знаходиться під зовнішнім управлінням, це якраз підтвердження цього. Слова Леха Валенси, коли ворогують дві сторони, то вигоду має третя. Сьогодні ця проблема, яка стримує розвиток України переводиться в геополітичну проблему боротьби проти Росії, також вибудовується площадка для того, щоб далі впливати на питання стосунків Росії і Китай, які є сьогодні попсуті головними стратегічними суперниками США", — резюмував Загородній.

Нагадаємо, представники ОРЛО готові передати голові політради партії "Опозиційна платформа — За життя", народному депутату Віктору Медведчуку трьох утримуваних жінок. Про це на брифінгу в заявити представник ОРЛО в робочій підгрупі з гуманітарних питань контактної групи, керівник робочої групи з обміну військовополонених ОРЛО Ольга Кобцева. 

"В переговорному процесі пан Медведчук зарекомендував себе обов'язковим переговірником:теми, які обговорювалися на засіданнях контактної групи, потім отримували практичні кроки", — сказала представник ОРЛО.

"На підтвердження готовності (до спільної роботи) з паном Медведчуком ми повторили свою пропозицію, продублювали, про передачу йому або його уповноваженій особі трьох жінок з боку "республік", — сказала Кобцева.

Зазначимо, влада ОРДЛО ще на початку року готова була в односторонньому порядку повернути Україні чотирьох жінок, про звільнення яких домовився Віктор Медведчук. Наталія Стеценко, Наталія Савченко, Катерина Котенко та Світлана Довгаль кілька років перебувають у їхніх в'язницях за звинуваченням у шпигунстві. Ще 20 січня вони могли б бути вдома. Однак влада за фактом заблокувала цей процес, і жінки, частина з яких важко хворі, досі перебувають за гратами. З початку збройного конфлікту на Донбасі, завдяки Віктору Медведчуку з ОРДЛО додому повернулися 493 українці, а всього було звільнено політиком понад півтори тисячі українців.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що після усунення Медведчука від обміну полоненими цей процес повністю заморожено


 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини