Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук: Я реально оцінював ситуацію і припускав у тому числі й арешт, тому що українська влада здатна на все
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук: Я реально оцінював ситуацію і припускав у тому числі й арешт, тому що українська влада здатна на все

Медведчук також заявив, що розмов на "плівках", що нібито доводять його провину, з таким змістом і з цих питань ніколи не було

5 лютого 2022, 13:23
Поділіться публікацією:

Звинувачення, висунуті народному депутату України, голові Політради партії "Опозиційна платформа – За життя" Віктору Медведчуку, є політично мотивованими, і це кримінальне переслідування в рамках політичних репресій. Про це свідчать і небажання сторони звинувачення надати оригінали записів телефонних розмов та спроби уникнути незалежної експертизи цих записів. Про це в інтерв'ю розповів Віктор Медведчук.

Медведчук: Я реально оцінював ситуацію і припускав у тому числі й арешт, тому що українська влада здатна на все

Віктор Медведчук - фото з відкритих джерел

Депутат заявив, що арешт можливий, навіть незважаючи на явну неспроможність звинувачень, адже влада, бажаючи нейтралізувати опозицію, здатна на будь-які заходи.

"Все, що пред'являлося мені звинуваченням, висмоктане з пальця, не відповідає дійсності, не може бути доказом у плані допустимості доказів за чинним кримінальним законодавством. І в моїх діях немає не лише складу злочину, а й події злочину. Але, безумовно, я розумів, що влада може вчинити як завгодно, я допускав усе, зокрема й арешт", – сказав Віктор Медведчук.

Медведчук ще раз наголосив, що докази, надані стороною звинувачення, не мають перспективи і свідчать лише про незаконне кримінальне переслідування та політичні репресії.

"Розмови, записи яких перебувають сьогодні у матеріалах кримінальної справи, як однієї, так і іншої нічого спільного не мають з реальністю. Таких розмов ніколи не було. Це я стверджую категорично. Більше того, я стверджую, що цих розмов, оригіналів записів, а не змонтованих, які долучені до справи, немає у розпорядженні слідства і не може бути через те, що їх не було… Якщо ви мені запитуєте, чи я розмовляв з керівництвом РФ з якихось питань, я говорю: звичайно, розмовляв. Чи справді були розмови, про які йдеться, з тих розмов, записи яких долучені до матеріалів кримінальної справи? Ні. Розмов із таким змістом і з цих питань ніколи не було", – заявив Медведчук.

Медведчук припустив, що СБУ справді має записи телефонних розмов з його участю, отриманих незаконним шляхом, і з цих записів і було змонтовано потрібні "плівки".

"Немає ні оригіналів плівок (ну, звичайно, як вони можуть бути, якщо їх не існує), ні записуючих пристроїв оригінальних. І найголовніше – немає жодного дозволу, клопотання, звернення та рішення суду про дозвіл прослуховувати мої телефонні розмови. Цього немає взагалі", – наголосив Медведчук.

Лідер ОПЗЖ також наголосив, що проведення експертиз у відомчій експертній установі Служби безпеки України ще одне порушення.

"Вони дали висновки, на підставі яких з'явилися ці матеріали та усі звинувачення. І коли під час слідства прокурори, здійснюючи процесуальні дії, звернулися до департаменту контррозвідки СБУ, щоб ті дали ці розмови, записи 2014-2015 років, то знаєте, що відповів департамент? А це секретні розробки, ми вам не можемо нічого надати, оскільки контррозвідка СБУ продовжує роботу з цього питання та записи не підлягають розсекреченню. Ви вдумайтесь! Є якісь розмови, є розмови про щось із певним змістом, але на запит навіть не адвокатів, а прокурорів надати ці записи і оригінали, і дозволи на ці записи вони не можуть", – сказав політик.

Як заявив Медведчук, ще у серпні його адвокати домоглися розслідування щодо всіх експертів, які займалися експертизами. Печерський районний суд Києва ухвалив рішення: провести комісійні експертизи, надати оригінали записів та оригінали записувальних пристроїв для проведення комісійного експертного дослідження. Але досі цього не було зроблено.

"І коли пані Венедиктова розповідає про те, що мають 10 000 записів, а до цього деякі ЗМІ опублікували 36 годин записів, то, ви знаєте, у них може бути скільки завгодно записів, але ті записи, які долучені, як вони вважають, як докази, повинні бути відповідно оформлені і відповідно процесуально закріплені. Так ось, я вам говорю і ще раз підтверджую: тих розмов, які мені ставляться до уваги, що я нібито розмовляв – ніколи таких розмов з тими особами на цю тему і з цим змістом не було. І сьогодні слідство не має жодного доказу, що це було інакше, що це мало місце", – констатував Віктор Медведчук.

Як повідомляли раніше "Коментарі", голова політради партії "Опозиційна платформа — За життя", народний депутат України Віктор Медведчук заявив про продовження політичної боротьби попри політичне переслідування з боку влади.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини