Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук: відкрию велику таємницю - сплата податків відбувалася до березня не 2015 року, а 2017
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук: відкрию велику таємницю - сплата податків відбувалася до березня не 2015 року, а 2017

Медведчук запевнив, що підприємства Донбасу платили податки в бюджет України до 2017 року. Припинився цей процес тільки після введення державної блокади

14 жовтня 2021, 15:32
Поділіться публікацією:

Українські підприємства, які територіально розташовані в Донецькій і Луганській областях, продовжували перераховувати податки в державну казну України до 2017-го року, а не до 2015-го. Як інформує видання "Коментарі", таке твердження під час засідання Печерського районного суду висловив нардеп ОПЗЖ Віктор Медведчук, пише сайт телеканалу "112 Україна".

Медведчук: відкрию велику таємницю - сплата податків відбувалася до березня не 2015 року, а 2017

Віктор Медведчук. Фото: сайт телеканалу 112 Україна

Політик зазначив, існують чотири основні речі, які підтверджують правдивість його слів, озвучених у суді. Перший момент — дія закону про особливий статус Донбасу. Другий момент — ніхто в той час не знайде жодної згадки про те, що "ДНР" і "ЛНР" — це терористичні організації. Третій момент — низка підприємств, які перебували на території Луганської та Донецької областей, справно перераховували податки в бюджет України. Віктор Медедчук підкреслив, підтвердити його слова можуть офіційні дані фіскальних служб.

Нардеп додав, прокурори повинні були б знати, що податки перераховувалися в бюджет України з підприємств, що знаходяться в ОРДЛО, але не до березня 2015-го року, а до березня 2017-го року. Тоді перерахування податків було припинено у зв'язку з блокадою частини Донбасу, що було підтримано на державному рівні й підкріплено президентським указом.

Четвертий пункт, за словами Медведчука, полягає в тому, що його дії не можуть вважатися злочинними, бо не було не тільки законів, але й підзаконних актів, що забороняють переміщення вантажів і послуг між лінією зіткнення.

Також читайте на порталі "Коментарі" — Дмитро Гордон заявив, що Путін заборонив Медведчуку виїжджати з України. Журналіст послався на свої джерела серед російських опозиціонерів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини