Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук: у влади немає жодних доказів для обрання мені будь-якого запобіжного заходу
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук: у влади немає жодних доказів для обрання мені будь-якого запобіжного заходу

Нардеп упевнений, що всі справи проти нього сфальшовані

4 листопада 2021, 13:25
Поділіться публікацією:

Нардеп, лідер "Опозиційної платформи – За життя" Віктор Медведчук відповів на запитання журналістів у будівлі Печерського суду, де вирішувалося питання щодо запобіжного заходу по одній із кримінальних справ проти нього. Як передає видання "Коментарі", про це пише сайт телеканалу "112 Україна".

Медведчук: у влади немає жодних доказів для обрання мені будь-якого запобіжного заходу

Віктор Медведчук. Фото: сайт телеканалу 112 Україна

Віктор Медведчук нагадав, що ще 13 травня, коли Печерський суд вперше розглядав питання і слідчий суддя обирав йому запобіжний захід за клопотанням прокуратури, він сказав, що ця справа повністю є політично мотивованою, сфальсифікованою. Змінилося лише одне на сьогодні – те, що доказів такого твердження стало набагато більше.

Відповідаючи на запитання про умовне пом'якшення у клопотанні прокурорів щодо запобіжного заходу нардеп зазначив, що не бачив і не бачить жодних підстав для обрання йому у цій кримінальній справі, яка була предметом сьогоднішнього судового розгляду, взагалі запобіжного заходу.

Суд зобов'язав ГБР провести розслідування, а також внести відомості до ЄРДР щодо трьох експертів СБУ, які нібито могли сфабрикувати експертні висновки. Віктор Медведчук вважає, що ще не настав той момент, коли має повністю перемогти законодавство, справедливість, бо органи прокуратури продовжують фальсифікувати кримінальні переслідування.

"Ви знаєте про іншу кримінальну справу, ви знаєте, що там обрано запобіжний захід – кримінальний арешт. І вони вже сьогодні розуміють те, що вони зробили, але треба довести їм те, що вони мають не тільки зрозуміти та усвідомити, вони мають понести за це кримінальну відповідальність. І ми робитимемо все для того, щоб не тільки перемогла справедливість стосовно тих висмоктаних з пальців звинувачень і в цій справі, і в іншій справі, але й винні в цій справі понесли заслужене кримінальне покарання", – зазначив Медведчук.

За його словами, судова влада, як гілка влади в Україні, як одна із трьох гілок влади, сьогодні також перебуває у специфічних умовах.

"На ці специфічні умови я нещодавно звертав увагу, тому що коли у мене запитували, коли ж буде справедливе рішення і як ви ставитеся, наскільки вони об'єктивні та справедливі, я наводив приклад того, який тиск чиниться сьогодні на судову владу. Виявляється, здійснюється тиск особисто президентом України, який втручається у справи та намагається підім'яти судову владу під себе, зробити її ручною. І доказів, прямих доказів цьому дуже багато – починаючи з законопроекту про розпуск Конституційного суду, чого не міг робити ні президент, ні влада загалом, бо звільнення судді Конституційного суду передбачено Конституцією України і є лише одна підстава. Ніхто не може розпускати Конституційний суд, тим більше, суд вищої юрисдикції", – розповів нардеп.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Європарламенті закликали ЄС зупинити фінансову допомогу Києву через владу, яка переслідує Медведчука.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини