Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук: Путін говорить про один народ, а Зеленський пропонує асимілюватися або емігрувати до Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук: Путін говорить про один народ, а Зеленський пропонує асимілюватися або емігрувати до Росії

Віктор Медведчук детально проаналізував стосунки Росії та України

24 серпня 2021, 14:00
Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін у своїй статті "Про історичну єдність росіян і українців" говорить про один народ, об'єднуючи російський і український народ, а президент Зеленський в недавньому інтерв'ю запропонував російським і російськомовним або асимілюватися, або емігрувати в Росію. Про це голова політради партії "Опозиційна платформа — За життя", народний депутат Віктор Медведчук пише у своїй статті "Якою може бути Україна? Якою бути Україні?". 

Медведчук: Путін говорить про один народ, а Зеленський пропонує асимілюватися або емігрувати до Росії

Віктор Медведчук (фото з відкритих джерел)

"Українська відповідь на позицію Путіна теж не однозначна. Здавалося б, найправильніша відповідь влади ‒ запевнити українських громадян, що їхня країна з ними, що їх чекають, що їхні права будуть захищені, про них дбатимуть. Але влада робить щось протилежне, що величезне число українських громадян оцінили як безумство. Судіть самі: "я просто хочу, щоб мене зрозуміли. Ще раз: Батьківщина або ти-гість? Я вважаю, що, якщо ти живеш на території Донбасу сьогодні, тимчасово окупованому, і ти вважаєш, що це справа права і нам в Росію, що ми росіяни, це велика помилка залишатися жити на Донбасі. Це ніколи не буде російської території. Просто ніколи ... для майбутнього своїх дітей і онуків, якщо ти любиш Росію і вважаєш, що все життя, перебуваючи на території України, відчував, що це Росія, якщо ти так відчуваєш, то я вважаю, що ця людина повинна зрозуміти: в ім'я своїх дітей і онуків вже потрібно їхати і шукати собі місце в Росії. Це правильно. Тому що без України на цій території цивілізації не буде... Україна буде рости вгору, буде все будуватися, це однозначно, а Донбас – в окупованому і відрізаному вигляді ‒ нікуди рости не буде"", — пише Медведчук.

Медведчук пропонує спокійно розібрати відповідь влади на ті посили, які вона кидає українським громадянам, особливо тим, хто знаходиться на неконтрольованій території.

"Головний посил нинішнього Президента російськомовному населенню — ти тут гість чи ні? Якщо гість, то ти вже засидівся, і з речами на вихід. Тобто він говорить не про народ, а про території, які необхідно очистити від неправильних громадян. Маса людей угледіли в цьому ту риторику, коли в Німеччині в 30-х роках минулого століття називали німецьких євреїв гостями. Але все-таки давайте розглянемо процес об'ємно — Путін говорить про один народ, об'єднуючи російський і український народ, а українська влада пропонує російським і російськомовним або асимілюватися, або емігрувати в Росію. При тому, що вони говорять абсолютно про різне, вони запускають єдиний процес – один виганяє, а інший запрошує українських громадян. Виходить, що один віддає громадян України, інший приймає. І при зовнішній незгоді Зеленський говорить Путіну тверде "так" в питанні розвалу країни", — зазначив глава політради ОПЗЖ.

За його словами, "адже якщо мільйонам громадянам треба їхати в Росію, то стає закономірним питання: а якщо "неправильні" громадяни, не дай бог, надумають це зробити з територіями? На це влада відповідає словами чеховського героя: "цього не може бути, тому що не може бути ніколи!"Та чому не може, якщо політичний процес запущений, а сама українська влада є сьогодні головним каталізатором? Вона активно рубає сук української державності, на якому сам сидить".

"Ось Зеленський каже, що люди рано чи пізно зламають стіну. Але ось питання, а хто цю стіну побудував? Хто обмежував зв'язки, контакти, обмін думками та інформацією, свободу пересування та економічне співробітництво? Так, ці будівельники стін непогано заробили, але нічого толком, крім особистого збагачення, не добилися.  А якщо цю стіну зламають не з того боку, з якого думає Зеленський? Що тоді? Я недарма на початку статті приділив увагу суспільству Росії, там цей процес вже запущений. Якщо в Росії російськомовне населення сприймають як співвітчизників, то стіну можуть і зруйнувати. Питання тільки як це зроблять. Одна справа відновлення поважних і взаємовигідних відносин між Україною і Росією, а інша – ризик відторгнення від України територій", — додав він.

Нагадаємо, що видання "Коментарі" повідомляло про те, що Віктор Медведчук написав велику статтю про відносини України й Росії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини