Головна Новини Політика внутрішня політика Медведчук поділився з українцями слушною порадою, як чинити опір владі
commentss НОВИНИ Всі новини

Медведчук поділився з українцями слушною порадою, як чинити опір владі

Лідер політради Української партії "Опозиційна платформа - За життя" (ОПЗЖ) Віктор Медведчук заявив, що Україні необхідно усвідомлене і творче громадянський спротив брехливої чинної влади

13 вересня 2021, 15:30
Поділіться публікацією:

Лідер ОПЗЖ Віктор Медведчук вважає, що зараз Україні як ніколи потрібен громадянський спротив чинній владі, яка формує тоталітарну, диктаторську державну систему. І це не Майдан і заворушення. Опір повинен бути усвідомленим, творчим і ефективним. Його слова 10 вересня оприлюднили на сайті партії ОПЗЖ.

Медведчук поділився з українцями слушною порадою, як чинити опір владі

Медведчук, фото з відкритих джерел

Політик упевнений, що кожен поважаючий себе українець повинен зайняти тверду громадянську позицію, а місце "емоційного невдоволення владою" потрібно замінювати. Саме таку творчу "боротьбу за свободу", за його словами, і веде ОПЗЖ, яка виступає проти зовнішнього управління і свавілля влади, вже довела свою "нікчемність, некомпетентність і брехливість".

"Я звертаюся до кожного громадянина України: якщо ви бачите, що країна гине — боріться за її майбутнє, за правду і справедливість. Нашій країні потрібні мир, закон і справедливість, а не війна, непрацюючі закони і свавілля влади... Сьогодні я пропоную всім політичним силам і громадянам країни боротися не між собою і навіть не з владою, а боротися за країну, за основи держави, які зневажає нинішня влада", — звернувся Медведчук до українців.

У лютому 2021 року президент України Володимир Зеленський ввів санкції проти телеканалів "112 Україна", NewsOne і ZIK, що належать депутатові Верховної Ради від фракції ОПЗЖ Тарасу Козаку. У партії це рішення назвали проявом диктатури і утисків свободи слова в країні.

Також політик додав, що в ситуації, що склалася, в умовах злочинного тиску влади на суд, в черговий раз продовжив йому домашній арешт, він прийняв рішення відмовитися від подачі апеляції і перенести юридичну боротьбу з питання незаконного обрання йому запобіжного заходу у Європейський суд з прав людини, де його скарги вже прийняті до розгляду.

"Я твердо переконаний, що ті, хто руйнує систему правосуддя України, ті, хто під тиском влади приймає неправомірні рішення, будуть покарані, оскільки вони руйнують державні інститути і зневажають конституційне право громадян на захист від незаконних дій влади", — підсумував Медведчук.

І, за словами політика, питання зараз не в порятунку того або іншого громадянина від політичного або незаконного кримінального переслідування. Питання в ініціюванні політичного процесу, який врятує країну і поверне Україну в число цивілізованих країн. І цей процес стосується не тільки прихильників опозиції, а й кожного громадянина України. Для порятунку країни потрібно об'єднуватись.

Раніше "Коментарі" повідомляли, що в "ОПЗЖ" зробили офіційну заяву про те, що Віктор Медведчук став жертвою незаконного уголовног про переслідування внаслідок того, що чинна влада пішла шляхом узурпації і побудови повної диктатури в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини