Головна Новини Політика внутрішня політика В ОПЗЖ підтримують позицію Медведчука і солідарні з його висновками про переслідування, що проводяться владою
commentss НОВИНИ Всі новини

В ОПЗЖ підтримують позицію Медведчука і солідарні з його висновками про переслідування, що проводяться владою

Лідер партії ОПЗЖ Віктор Медведчук має намір оскаржувати обрання йому запобіжного заходу у міжнародних інстанціях

10 вересня 2021, 16:29
Поділіться публікацією:

Політичні переслідування голови Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука можуть здійснюватися за політичним замовленням і в інтересах чинної влади, а українська судова система повністю втратила незалежність. Про це йдеться в офіційній заяві ОПЗЖ.

В ОПЗЖ підтримують позицію Медведчука і солідарні з його висновками про переслідування, що проводяться владою

ОПЗЖ - фото з відкритих джерел

У політсилі повідомили, що повністю підтримують позицію Віктора Медведчука, який відмовився від подачі апеляції на останнє рішення Печерського районного суду міста Києва та збирається оскаржувати обрання йому запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту в Європейському суді з прав людини, де його скарги вже прийняті до розгляду .

"Процес незаконного кримінального переслідування Віктора Медведчука показав, що влада обдурила своїх виборців, знищує основи правової держави в Україні та йде шляхом узурпації влади і побудови диктатури в нашій країні, за якої немає місця не тільки діалогу з опозицією, але і інтересам українського народу" , — вважають в ОПЗЖ.

Також в партії підкреслюють, що влада намагається усунути опозицію з політичного життя країни і ламає під себе і руйнує незалежну судову владу в Україні. У політсилі впевнені, що сьогодні судять не Віктора Медведчука, а багатомільйонну Україну.

"Влада судить саме того виборця, який за неї проголосував. І вирок виконується незаконними методами, такими як: переслідування російськомовних, дискримінація російської мови і мов нацменшин, нападки на єдину канонічну Українську православну церкву, жахливі комунальні тарифи, знищення медицини в розпал пандемії, розвал соціальної сфери, загрози позбавлення пенсій і субсидій і, головне, відсутність миру на Донбасі ", — зазначили в політсилі.

У партії вважають, що час запитати, що зробила влада для країни за минулі два роки, а саме до яких показників і перспектив привела країну.

"Що конкретно, крім красивих розмов, зробила влада, і скільки часу, коштів і можливостей упущено", — додають в партії.

Також в ОПЗЖ переконані, що альтернативою "дій влади" повинна стати пропонована опозиційної політсилою політика, головними цілями якої є встановлення в Україні Миру, Законності та Справедливості, а також перетворення України в успішну країну.

Нагадаємо, 20 серпня генеральний прокурор Ірина Венедіктова оголосила про завершення досудового розслідування за звинуваченням Віктора Медведчука в державній зраді.

31 серпня Медведчуку було вручено нове клопотання про продовження терміну домашнього арешту ще на 2 місяці, так як, на думку прокурора, в ході ознайомлення з матеріалами кримінального провадження політик може їх знищити.

2 вересня Печерський районний суд міста Києва задовольнив клопотання сторони обвинувачення, залишивши Віктора Медведчука під домашнім арештом до 31 жовтня.

Коментуючи дане рішення, опозиційний політик підкреслив, що буде домагатися справедливості в міжнародних інстанціях.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини