Головна Новини Політика внутрішня політика Маруся Звіробій знімає свою кандидатуру з довиборів у Верховну Раду: причини
commentss НОВИНИ Всі новини

Маруся Звіробій знімає свою кандидатуру з довиборів у Верховну Раду: причини

Таким чином громадська діячка підтримала об’єднання проукраїнських сил

16 березня 2021, 13:54
Поділіться публікацією:

Наближаються позачергові вибори — так званий "добір" народних депутатів до Верховної Ради. На фоні цього відбувається чимало змін в політиці. Так, про зняття своєї кандидатури у 87 окрузі заявила кандидатка від політсили "Європейська солідарність" Маруся Звіробій-Біленька, пишуть "Букви".

Маруся Звіробій знімає свою кандидатуру з довиборів у Верховну Раду: причини

Маруся Звіробій зняла кандидатуру з виборів до ради. Фото із відкритих джерел

Початково інформація з’явилася завдяки представникам ЦВК, які повідомили про подачу Звіробій відповідної заяви про вихід із виборчих перегонів. Згодом новину підтвердили і в партії "ЄС".

Причина доволі проста — об’єднання проукраїнських сил, аби не дозволити представникам інших партій очолити представництво Прикарпаття у ВР. Маруся Звіробій висловилася на підтримку представника ВО "Свобода" Руслана Кошулинського, адже "державні інтереси вище партійних та особистих".

Варто нагадати, що разом зі Звіробій-Біленькою та Кошулинським за посаду нардепа у 87 окрузі ведуть боротьбу "слуга народу" Василь Вірастюк та Олександр Шевченко, якого самі кандидати пов’язують із олігархом Ігорем Коломойським.

Рішення про зняття своєї кандидатури Маруся Звіробій приняла після аналізу політичних настроїв Прикарпаття. Зазначається, що вони із Русланом Кошулинським обоє знаходилися на другому місці електоральних вподобань. Тож аби не розпорошувати голоси, Звіробій запропонувала таким чином об’єднати зусилля. На її думку, патріоти повинні співпрацювати не на словах, а в реальності, адже перед Україною нині знаходиться чимало серйозних викликів. На думку екс-кандидатки в нардепи, шлях до перемоги як над зовнішніми, так і над внутрішніми ворогами — у єдності.

Представники ВО "Свобода" підтримало подібне рішення Звіробій, зазначивши, що таким чином українські патріоти протидіють загрозі проросійського реваншу.

Схвально відгукнувся про вчинок волонтерки і нардеп від "ЄС" Олексій Гончаренко. Свою думку посадовець висловив у власному Telegram-каналі.

Раніше "Коментарі" аналізували, у кого із кандидатів на довиборах до Верховної Ради найбільше шансів виграти.

Також на порталі можна дізнатися про те, чому гальмується процес місцевих виборів у Харкові та хто претендує на крісло міського голови.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини