Головна Новини Політика внутрішня політика 68% забруднення Чорного моря - це пластик, - заява міністра екології
commentss НОВИНИ Всі новини

68% забруднення Чорного моря - це пластик, - заява міністра екології

Приблизно тисяча тварин щороку гинуть від вживання пластику - коли плутають їжу з пластиком

8 вересня 2021, 16:55 comments1121
Поділіться публікацією:

В Україні лише 9% пластику за минулий рік було перероблено. Про це міністр охорони навколишнього середовища і природних ресурсів України Роман Абрамовський розповів порталу "Коментарі". Решта пластику перебуває у довкіллі у різному вигляді. 

68% забруднення Чорного моря - це пластик, - заява міністра екології

Пластик в Чорному морі, фото з відкритих джерел

"Щось розплавилось, щось взагалі ще не почалось розкладатись, щось переплутали тварини з їжею і він вже всередині. Десь ми з’їли ту рибу і він всередині нас цей пластик. Дуже багато таких випадків, коли і отруєння є пластиком", — каже міністр екології.

У річках і морях в Україні зустрічаються пластиковий посуд, серветки, маски. Зокрема, після звернення президента Румунії Клауса Йоганніса до українського президента Володимира Зеленського щодо забруднення річки Тиси, виявили здебільшого пластикові пляшки, але й було багато іншого пластикового сміття пакети, серветки, тощо. Задля справедливості міністр додає, що пластик був не лише українського походження, але й румунського. Згідно із дослідженнями природозахисників, приблизно тисяча тварин щороку гинуть від вживання пластику — коли плутають їжу з пластиком.

"68% забруднення Чорного моря — це пластик. Десь до 2050 року відношення до біоресурсу в морях буде дорівнювати кількості пластику. Вже зараз можна побачити у наших річках, які поступово перетворюються в сміттєпроводи. Насправді, тут простих і швидких рішень немає", — додає Абрамовський.

За словами міністра екології, забруднення довкілля залежить і від свідомості людей, і усталені практики поводження зі сміттям. 

В Україні з 10 березня 2022 вступить в силу заборона на використання в торгівлі тонких (товщина стінок 15-50 мікрометрів), оксорозкладніх (містять добавки, завдяки яким швидше розпадаються на мікропластік) і надтонких пластикових пакетів. ... Всі інші пластикові пакети будуть заборонені.

Нагадаємо, міністр екології заявив, що заборонять в Україні після пластикових пакетів: без цього можна обійтись.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини