Головна Новини Політика внутрішня політика Міністр екології заявив, що заборонять в Україні після пластикових пакетів: без цього можна обійтись
commentss НОВИНИ Всі новини

Міністр екології заявив, що заборонять в Україні після пластикових пакетів: без цього можна обійтись

Українці вже готові до відмови від шкідливого пластику

8 вересня 2021, 16:05
Поділіться публікацією:

Міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Роман Абрамовський розповів порталу "Коментарі", що ще можуть заборонити після скасування використання пластикових пакетів. За його словами, часто спочатку йде свідомість, а потім регуляція, але разом з тим українці вже готові до відмови від шкідливого пластику. 

Міністр екології заявив, що заборонять в Україні після пластикових пакетів: без цього можна обійтись

Українці готові до відмови від шкідливого пластику, фото з відкритих джерел

"Швидше за все заборонять те, без чого можна обійтись. Дуже тішить, що люди все менше використовують одноразовий пластик. У деяких кафе навіть існують знижки, коли приходиш зі своєю тарою", — каже міністр екології.

І додає, що пообіцяв президенту, що до вересня розроблять законопроект, за допомогою якого українці зможуть відмовитись від одноразового пластику. За словами Абрамовського, при розробці документу проводили тривалі дискусії, хтось пропонував заборонити використання будь-якого пластику, хтось частково (тобто спершу поліетиленові пакети). Хотіли заборонити також вушні палички і вологі серветки.

"Щось замінити, від чогось відмовитись взагалі. В принципі, люди готові до цього. Заборонили відходи, заборонили пластикові пакети, нещодавно вийшла ЄС встановлює перелік відходів, класифікацію операцій поводження з відходами. Найпростіше, що можна зробити — це приєднатися до цієї директиви. Так, ми не зобов’язані, як країна, але це правильно і розумно в контексті ієрархії управління відходами", — зазначає Абрамовський.

В Україні з 10 березня 2022 року набуде чинності заборона на використання в торгівлі тонких (товщина стінок 15-50 мікрометрів), оксорозкладних (містять добавки, завдяки яким швидше розпадаються на мікропластик) та надтонких пластикових пакетів. ... Усі інші пластикові пакети будуть заборонені.

Нагадаємо, коли в Україні почне діяти заборона пластикових пакетів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Комментарии
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини