Головна Новини Політика внутрішня політика Кузьмін: влада має відповісти за недопуск Медведчука до депутатської діяльності
commentss НОВИНИ Всі новини

Кузьмін: влада має відповісти за недопуск Медведчука до депутатської діяльності

Нардеп вважає, що влада фактично ізолювала Медведчука від виконання своїх обов'язків, як парламентаря

22 листопада 2021, 13:27
Поділіться публікацією:

Чинну українську владу треба притягти до відповідальності за недопуск лідера "ОПЗЖ", нардепа Віктора Медведчука до депутатської діяльності. Як передає видання "Коментарі", про це заявив нардеп "ОПЗЖ" Ренат Кузьмін, пише сайт телеканалу "112 Україна".

Кузьмін: влада має відповісти за недопуск Медведчука до депутатської діяльності

Ренат Кузьмін. Фото з відкритих джерел

"Адже діюча українська влада не просто репресує лідера опозиції. За законом Медведчук є державним діячем, це пряма норма закону. Медведчук, як народний депутат, як керівник стратегічної ради парламентської партії, є державним діячем, і будь-яка перешкода діяльності такого народного депутата є злочином", – сказав політик.

Кузьмін нагадав, що за Конституцією народний депутат зобов'язаний особисто голосувати у парламенті.

"Крім того, згідно з Конституцією, народний депутат України зобов'язаний, це не право його, а обов'язок, ви відчуваєте різницю, не право, а обов'язок, особисто голосувати в парламенті, висловлюючи волю своїх виборців. Крім того, Кримінальний кодекс України передбачає кримінальну відповідальність за перешкоджання роботі народного депутата. Дивіться, що зробила ця сама влада – "Слуги народу" – руками прокуратури ДБР та суду, вони домоглися для Медведчука домашнього арешту. І ось державний політичний діяч сидить удома, не виконуючи конституційного обов'язку представляти інтереси виборців у парламенті особистим голосуванням", – сказав парламентар.

На його думку, сталася ситуація, за якої влада позбавила опозицію одного голосу в парламенті та цинічним, злочинним чином перешкоджає державному діячеві виконання своїх повноважень.

"Тепер скажіть, а якби Медведчуку обрали, ну, приміром, нічний домашній арешт, чи там заставу якусь. Чим це відрізнялося б від цілодобового домашнього арешту? Тільки тим, що при нічному домашньому арешті Медведчук мав би ночувати вдома, але працювати вдень у парламенті він просто мав би, його позбавили цього права", – зазначив Ренат Кузьмін.

Він наголосив, що співробітникам ДБР, прокуратури та суду не зайвим було ви згадати про кримінальну відповідальність за перешкоджання законній діяльності депутата. Ренат Кузьмін додав, що рекомендував би адвокатам Віктора Медведчука звернути на це увагу, і порекомендував би і самому Медведчуку вимагати від української влади, вимагати від генерального прокурора, від слідчого ГБР дозвіл на участь у парламентських сесіях та особистого голосування. І така відмова має бути оскаржена в судовому порядку, якщо така буде і хто відмовить їй у цьому, повинен буде сісти на лаву підсудних за перешкоджання законній діяльності депутата.

Читайте також на порталі "Коментарі" думка Вадима Рабиновича – Медведчук вважає себе людиною, яка постраждала через комплекс неповноцінності влади.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини