Головна Новини Політика внутрішня політика Куди йде Резніков: експерти розповіли, що задумали в ОП
commentss НОВИНИ Всі новини

Куди йде Резніков: експерти розповіли, що задумали в ОП

Олексій Резніков написав заяву, у команді президента – мінус один? Або ж на Банковій задумали нове переформатування кадрів

1 листопада 2021, 14:13
Поділіться публікацією:

Віце-прем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков подав заяву про звільнення за власним бажанням. Не виключено, що він обійме посаду міністра оборони, а на його місце в Мінреінтеграції прийде нардеп (фракція "Слуга народу") Ірина Верещук. Про що говорять такі перестановки? До чого вони можуть спричинити? У цих питаннях в ексклюзивному інтерв'ю виданню "Коментарі" допомогли розібратися наші експерти.

Куди йде Резніков: експерти розповіли, що задумали в ОП

Олексій Резніков. Фото: прес-служба президента

Рєзніков показав себе ефективним менеджером, адекватно відпрацював на посаді керівника Мінреінтеграції та першого заступника української делегації у ТКГ.

Керівник Центру аналізу та стратегій Ігор Чаленко розцінює прогнозований перехід Олексія Резнікова до Міноборони як бажання Верховного Головнокомандувача (президента) покращити ефективність відомства в частині організації його роботи.

"Зазначу, що це цивільна посада, а не військова. Не варто плутати з головнокомандувачем, який здійснює безпосереднє військове керівництво ЗСУ. Загальновідомі проблеми за нинішнього міністра оборони Андрія Тарана. Зокрема, це невиконання державного оборонного замовлення, критика організації харчування, нюанси щодо поставок палива. Не можна сказати, що це тотальний провал, проте не можна в умовах де-факто війни допускати подібне", – наголошує Ігор Чаленко.

Він нагадує, що наступного року в Міноборони мають освоїти 32,9 млрд грн на закупівлю нової техніки, вміло розпорядитися понад 11 млрд грн на паливо та харчування. Загальний прогнозований бюджет – понад 131 млрд. грн.

"Рєзніков показав себе ефективним менеджером, адекватно відпрацював на посаді керівника Мінреінтеграції та першого заступника української делегації у ТКГ, а також не давав приводу засумніватися у своїй лояльності до Офісу президента (ОП). Щодо Ірини Верещук, яка раніше неодноразово висловлювала бажання очолити Міноборони… Не думаю, що вона відмовиться очолити Мінреінтеграції, якщо така пропозиція дійсно надійде, – вважає Ігор Чаленко. – Вона показала себе як командний гравець – і не суперечитиме загальному баченню модернізації відповідного блоку уряду. Загалом, я розцінюю ці можливі кадрові перестановки як тактичні, які не змінять загального напряму, який задається не в Кабміні, а в ВП".

Хто б не став новим міністром оборони – ця людина буде ще більш лояльною до президента

Експерт Українського інституту політики Данило Богатирьов зазначає, що про зміну міністра оборони говорять ще з літа.

"В Офісі президента були незадоволені Андрієм Тараном через те, що останній налагодив якісь "схеми" із заробітку на армійському майні, а також конфліктував з екс-головнокомандувачем Русланом Хомчаком. Тим самим було створював нездорову атмосферу в армії. Хомчака звільнили раніше, бо зробити це було легше з адміністративного погляду. До Тарану черга на звільнення сягає лише зараз", – пояснює Данії Богатирьов.

На його думку, хто б не став новим міністром оборони – ця людина буде ще більш лояльною до президента, що вкладається в загальний тренд на концентрацію влади в руках ОП.

Читайте також на порталі "Коментарі" – Резніков заявив, що Росія готує Крим до розгортання там ядерної зброї.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини