Головна Новини Політика внутрішня політика Кучма дав відповідь, чому Росії вдалося окупувати Крим
commentss НОВИНИ Всі новини

Кучма дав відповідь, чому Росії вдалося окупувати Крим

Кучма назвав справжні причини окупації Криму

25 серпня 2021, 08:00 comments3038
Поділіться публікацією:

Другий президент України вважає, що український півострів Крим виявився окупованим через те, що офіційний Київ не став боротися за свою територію. Як передає видання "Коментарі", про це пише "Українська правда", цитуючи слова Леоніда Кучми.

Кучма дав відповідь, чому Росії вдалося окупувати Крим

Леонід Кучма Фото: Європейська правда

Другий президент відразу уточнив, що він називає події 2014-го року в Криму саме окупацією Росією української території, тому як, якщо називати подію анексією, то тоді потрібно змиритися з тим, що Україна втратила частину своєї землі назавжди. Окупація більше підходить, тому що це не назавжди, а на деякий час. До того ж, анексією можна лише обурюватися на словах, а ось окупації можна давати відсіч.

Що ж стосується причин втрати Криму, то Кучма вважає, що головна з них криється в тому, що Україна не стала боротися за свої території, коли туди прийшла Росія. Історія з Донбасом зовсім інша. Тут якраз війна і виникла через те, що Київ почав тиснути на окупантів і відбивати свої території. Війна — це результат опору, результат готовності Києва відстоювати свій суверенітет.

За словами Леоніда Кучми, можна, звичайно ж, було не воювати, жили б мирно, якби підняли руки і прийняли всі умови окупантів, правда відступити довелося б до Збруча.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Леонід Кучма в черговий раз заручився надвйною підтримкою Америки в складному питанні Донбасу.

Також читайте на "Коментарях" — "Кримська платформа" не пройшла даремно: Росію чекає "порція" нових санкцій. Підписи поставили всі учасники саміту, який 23 серпня пройшов в Києві.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

украинец

25 серпня 2021, 21:54

Кравчук - тупая, лицемерная тварь. "Кучму геть" - забыл, мразь?

Ігор

25 серпня 2021, 13:20

Кравчук - "Хитрий лис". Кучма - "На двох стільцях". Фракція баби Юлі: "Ми і гроші отримали, і зобов'язання не виконали". Порошенко - "АТО за лічені години", "Руки корупціонерам відрубаю". Зе - отримав владу на брехливих обіцянках. Все в Україні на брехні, продажності, корупції, ..., які починаються з паханів і по владній вертикалі вниз - ось і результат.

Наталья

25 серпня 2021, 11:29

А когда подписывал Закон УССР от 12.02.91 г о признании Крыма Автономной Республикой о чем думал? Готовил передачу в РСФСР. А теперь ищет крайнего.


Новини