Головна Новини Політика внутрішня політика Козак покинув Україну на літаку білоруського олігарха Горобця - Схеми
commentss НОВИНИ Всі новини

Козак покинув Україну на літаку білоруського олігарха Горобця - Схеми

Через санкції народний депутат Тарас Козак втратив можливість використовувати звичний для себе літак і знайшов йому заміну - Embraer 650 з бортовим номером ОЕ-ITA

21 травня 2021, 00:33 comments2145
Поділіться публікацією:

Народний депутат від ОПЗЖ Тарас Козак покинув Україну 24 лютого літаком, яким користується Микола Воробей — білоруський олігарх, проти якого через близькість до режиму Олександра Лукашенка ЄС ввів санкції. Про це повідомляють "Схеми" у розслідуванні "Кум Путіна, олігарх Лукашенко".

Козак покинув Україну на літаку білоруського олігарха Горобця - Схеми

ЄС може відкрити кордони для щеплених вакцинами (фото з відкритих джерел) Тарас Козак (фото з відкритих джерел) Тарас Козак (фото з відкритих джерел)

Відзначається, що на момент вильоту з України на Козака і на три його телеканали, а також на літак, яким він користувався, вже були накладені санкції РНБО. Спочатку літак полетів до Мінська, потім — до Москви. З тих пір в Україні соратник Медведчука не повертався.

Через санкції народний депутат втратив можливість використовувати звичний для себе літак і знайшов йому заміну — Embraer 650 з бортовим номером ОЕ-ITA.

Як виявили "Схеми", цей літак регулярно базується в Мінську і ним користується не тільки родини Козака і Медведчука, а й білоруський олігарх Микола Воробей і головні менеджери його компаній.

Як повідомляли раніше політтехнолог Олександр Кондратенко впевнений: після того, як в лютому президент України ввів персональні санкції проти Козака, через які була, фактично, заблокована діяльність телеканалів "112 Україна", Newsone і ZIK, було очевидним, що на цьому ніхто не збирається зупинятися. Підтвердженням цьому через два тижні стали персональні санкції вже проти самого Медведчука і його дружини, а також пов'язаних з ними компаній. На сьогодні, підкреслює експерт, новий виток подій навколо кума Путіна лише набирає свої оберти.

Він також припускає, що в світлі останніх подій можна забути в короткостроковій перспективі про будь-якої майбутньої зустрічі Зеленський — Путін.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини