Головна Новини Політика внутрішня політика Корнієнко розповів, чим обернеться для Києва визнання Кремлем «Л/ДНР»
commentss НОВИНИ Всі новини

Корнієнко розповів, чим обернеться для Києва визнання Кремлем «Л/ДНР»

Віце-спікер вважає, що у разі російського визнання "Л/ДНР" ситуацію можна буде порівняти з абхазьким та південноосетинським сценаріями для Грузії

14 січня 2022, 13:32 comments1245
Поділіться публікацією:

У випадку, якщо Росія вирішить вчинити з "ДНР" і "ЛНР" так само, як із Південною Осетією й Абхазією, то наслідки такого кроку будуть для України набагато сумнішими та тривожнішими, ніж для Грузії. Тоді російські війська без жодного прикриття увійдуть на Донбас і стануть ще ближчими до України. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в ефірі каналу "Рада" зробив віце-спікер Верховної Ради Олександр Корнієнко.

Корнієнко розповів, чим обернеться для Києва визнання Кремлем «Л/ДНР»

Олександр Корнієнко. Фото: УНІАН

Політик зазначив, якщо Росія ухвалить рішення з окупованою частиною Донбасу вчинити так, як свого часу з окупованою частиною території Грузії, то це стане великою неприємністю для Києва. Це створить набагато більше проблем ддя України, ніж свого часу для Тбілісі.

Олександр Корнієнко зазначив, що головна проблема полягатиме у відкритій присутності російського військового контингенту на українській території.

За словами віце-спікера, час від часу російські політики озвучують тези про те, що Москві давно настав час визнати "ДНР" і "ЛНР" незалежними республіками або взагалі приєднати до Росії. Поки що такі меседжі звучать не від провідних партій, які у владі в РФ, а від партій, які позиціонують себе як опозиційні, але при цьому озвучують ті меседжі, що вигідні Кремлю. Такою партією Корнієнко назвав Комуністичну партію РФ,

Зазначимо, офіційно Кремль поки не коментує можливості визнання "ДНР" і "ЛНР" незалежними республіками. Але запевняє, що від підтримки цих регіонів не відмовиться.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у Парижі запускають нову франко-російську ініціативу з прив'язкою до "ДНР".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини