Головна Новини Політика внутрішня політика Кому належать надра в Україні: у РНБО презентували онлайн-карту
commentss НОВИНИ Всі новини

Кому належать надра в Україні: у РНБО презентували онлайн-карту

Олексій Данілов особисто презентував нову систему моніторингу

14 грудня 2021, 23:35
Поділіться публікацією:

РНБО  14 грудня зробила презентацію онлайн-карти використання надр нашої країни. За її допомогою громадяни  мають можливість поцікавитися, хто є власником видобувних компаній, дізнатися про термін дії дозволів, ренту, що нараховується, і як її сплачують. Про це інформує пресслужба РНБО.

 Кому належать надра в Україні: у РНБО презентували онлайн-карту

РНБО запустив онлайн-карту надр України (rnbo.gov.ua)

 За оприлюдненою інформацією, презентація відбулась в  Офісі президента України. Секретар цього національного безпекового органу Олексій Данілов зробив презентацію системи моніторингу користування надрами, яка є складовою інформаційно-аналітичної системи Головного ситуаційного центру країни "СОТА".

Основою цієї системи моніторингу надр є  ГІС-портал. На ньому представлені і автоматично оновлюються дані про господарів та засновників компаній, які є власниками спецдозволів. Також наявні дані  про території, де розміщені надра, видобуток за останній рік і за час дії дозволу.

Портал  системи моніторингу інформує про родовища корисних копалин, наявні свердловини нафти і газу в нашій країні. Тут також зазначається розмір  нарахованої рентної плати на спецдозвіл та як  регулярно її сплачують власники цих надр.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Разумков підтвердив сказане Аваковим про папки з санкціями за 5 хвилин до засідання РНБО.Колишній голова Верховної Ради Дмитро Разумков підтвердив інформацію, озвучену тиждень тому екс-міністром МВС Арсеном Аваковим про те, що санкції РНБО запроваджувалися в ручному режимі Офісом президента без попереднього узгодження та обговорення з членами РНБО. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини