Головна Новини Політика внутрішня політика Коли Україна була найбільш незалежною, і в якому стані ми зараз: думки експертів
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли Україна була найбільш незалежною, і в якому стані ми зараз: думки експертів

Президент України Володимир Зеленський під час урочистостей з нагоди Дня незалежності ввів у країні нове свято

24 серпня 2021, 15:43
Поділіться публікацією:

У вівторок, 24 серпня, Україна відзначає 30-ту річницю незалежності. Портал "Коментарі" розпитав експертів, коли Україна була найбільш незалежною, в якому стані ми зараз, а також — що потрібно зробити, щоб реально підсилити свою незалежність і суверенітет? Директор аналітичного центру "Третій сектор", політолог Андрій Золотарьов вважає, що Україна ці 30 років ніколи не була повністю незалежною.

Коли Україна була найбільш незалежною, і в якому стані ми зараз: думки експертів

Володимир Зеленський- фото з відкритих джерел

"Досить згадати, як Україні викрутили руки з ядерною зброєю, яку ми, треба визнати, недосить контролювали (вона контролювалася із Москви). Так, був період другого терміну Кучми, коли суб'єктність України зросла. При ньому наша країна стала більш самостійною, автономною як від Москви, так і від Вашингтона, від Заходу. Тоді окреслилося економічне зростання, хороша світова кон'юнктура на зовнішніх ринках. Ми намагалися мінімізувати співпрацю з МВФ... Але потім була справа Гонгадзе, касетний скандал, скандал із "Кольчугами". І все повернулося на круги своя. Багато в чому тому, що незалежна Україна нікому не потрібна. Одна частина нашого політикуму маргінальна стосовно заходу, інша — щодо північного сусіда. В результаті наші 30 років незалежності нагадують блукання єврейського народу, веденого Мойсеєм пустелею", — підкреслює Андрій Золотарьов.

Він упевнений, що Україні як державі необхідно дорослішати, розуміти, що за нас наші проблеми ніхто не вирішить, тільки ми самі.

"Повинен завершитися період інфантильності. І з'явитися розуміння того, що влада — це насамперед інструмент для реалізації якихось ідей, програм. А наша політична еліта сприймає владу перш за все як інструмент для заробляння грошей. І це одна з головних причин наших проблем — убогість і містечковість нашої політичної еліти", — резюмує Андрій Золотарьов.

Політолог, директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала впевнений: війна з РФ показала, що Україна незалежна і може її (незалежність) відстоювати.

"За ці роки в Україні була маса проблем. Насамперед — корупція на найвищому рівні, політики, які, перебуваючи при владі, думали більше про своїх кишені, ніж про Україну. Вони використовували якийсь запас міцності, який залишився нам від СРСР, для особистого збагачення, а не для зміцнення нашої держави. До того ж деякі заявляли, що нам потрібно бути в союзі з РФ, що Україна як самостійна держава існувати не може. І саме війна з Росією продемонструвала, що така країна як Україна є, що вона готова себе захищати", — акцентує Віталій Бала.

На його думку, щоб рухатися далі й успішно розвиватися, Україні потрібно, щоб до влади прийшли порядні професіонали-патріоти незалежно від статі, віку, віросповідання і так далі.

"Коли громадяни України оберуть саме таких людей, той потенціал, який є у нашої країни, буде реалізований повністю", — вважає Віталій Бала.

Нагадаємо, всі конфлікти, які існують сьогодні у Європі, де так чи інакше присутня Російська Федерація, президент України Володимир Зеленський вважає жахливими.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ККК

24 серпня 2021, 16:10

Интересно а почему эта пархатая свинья без намордника или жидов это не касается??!!!


Новини