Головна Новини Політика внутрішня політика Коли на Донбасі можуть відбутися місцеві вибори — Корнієнко
commentss НОВИНИ Всі новини

Коли на Донбасі можуть відбутися місцеві вибори — Корнієнко

За словами голови партії «Слуга народу», активізація теми виборів на Донбасі очікується ближче до весни 2022 року

20 липня 2021, 17:11
Поділіться публікацією:

Донбаський регіон має не всі можливості, які надані іншим областям, у зв'язку з окупацією частини території. Так, наприклад, жителі цієї місцевості могли голосувати за президента і народних депутатів, але місцевих виборів навіть у підконтрольних Києву населених пунктах не проводилося. За словами керівника партії "Слуга народу" Олександра Корнієнка, детальніше це питання розглянуть навесні наступного року.

Коли на Донбасі можуть відбутися місцеві вибори — Корнієнко

Олександр Корнієнко про вибори на Донбасі. Фото з відкритих джерел

Як заявив політик в інтерв'ю виданню "УН", поки ситуація щодо безпеки в східному регіоні країни залишає чекати кращого. Представники тамтешніх військово-цивільних адміністрацій (ВЦА) інформують вищу владу про те, що з безпековою складовою на Донбасі поки не все в порядку.

Також Корнієнко зазначив, що, незважаючи ні на що, питання місцевих виборів на сході України залишається в полі зору уряду. У тій же "Слузі народу", за словами голови партії, наразі розробляється спеціальний проєкт закону, який зможе допомогти інакше оцінювати складність обстановки щодо військових небезпек.

"ВЦА не є таким суб'єктом національної безпеки, щоб приймати такі глобальні рішення або надавати таку інформацію Центральної виборчої комісії", — пояснює Олександр Корнієнко.

У планах влади віддати цю функцію Раді нацбезпеки і оборони.

Відповідаючи на питання про можливі часові рамки проведення місцевих виборів для населених пунктів Донбасу, Корнієнко не назвав конкретних дат. Зазначив лише, що більш активно до цього питання планують повернутися навесні 2022 року.

Політик не заперечив, що на цей же час можуть і призначити вибори в деяких громадах Донбасу.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, чому в Кремлі вважають, що політика Зеленського щодо війни на сході України ще гірша, ніж у Порошенка. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, як на Україні може відбитися те, що жителі ОРДЛО братимуть участь у виборах до російської Держдуми.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини