Головна Новини Політика внутрішня політика Кім Ахеджаков: реальна ціна на газ в Україні не 300, а 1200 доларів. Різницю в ціні оплатимо ми з вами
commentss НОВИНИ Всі новини

Кім Ахеджаков: реальна ціна на газ в Україні не 300, а 1200 доларів. Різницю в ціні оплатимо ми з вами

За кожен куб, спожитий населенням, держава доплачуватиме десь 900 доларів

4 жовтня 2021, 07:51
Поділіться публікацією:

З початку 2021 року ціни на природний газ в Європі виросли більш ніж втричі. Ніхто не сумнівався, що влада в Україні вибере найгірший з найгірших варіантів для України. Але тут вони подумали, порадилися і знайшли варіант ще гірший від поганого, про який ніхто і подумати не міг. Як передає видання "Коментарі", про це на совій сторінці в Facebook пише український блогер, політичний оглядач Кім Ахеджаков.

Кім Ахеджаков: реальна ціна на газ в Україні не 300, а 1200 доларів. Різницю в ціні оплатимо ми з вами

Ціна на газ Фото: LIGA.net

Він зазначає, все почалося з того, що Китай почав готуватися до Олімпіади і в зв'язку з цим заборонив використання вугілля і суттєво збільшив споживання газу. Ціна на газ полетіла в космос. Росія вміло скористалася ситуацією, і ціна полетіла за межу космосу. Дійсно, провини Зеленського в тому, що ціна на газ вже вище тисячі доларів немає. Але всі ці кроки Китаю і Росії можна було передбачити. І навесні потрібно було купувати газ, і гроші у Нафтогазу були і Коболєв про це попереджав. Ось тільки на Банковій порахували правильніше направляти гроші на "Велике будівництво", Коболєва разом з наглядовою радою звільнити, і до зими підійти з напівпорожніми сховищами газу.

"Оцінивши ситуацію, Зеленський кинувся рятувати... олігархів і скажемо так, найзаможніших людей України. Спочатку він пробачив власникам енергетичних компаній десятки мільярдів гривень. Ну, а потім вирішив продотувати інших багатих жителів України. Посудіть самі, реальна ціна на газ в Україні десь 1200 доларів. Для населення ціна зафіксована на рівні 300 доларів. Тобто, за кожен куб, спожитий населенням, держава доплачуватиме десь 900 доларів! А це означає, що бабуся, яка живе в квартирі 30 метрів, отримає дотацію умовно 70 доларів, а не бідна людина, що живе в будинку 400 метрів отримає дотацію 1000 доларів! А, хто за все це заплатить? Правильно, промислові підприємства, у яких у зв'язку з найвищою ціною газу в Європі впаде експорт і високу ціну на газ вони перенесуть на населення України, тобто на нас вами!", — зазначив Кім Ахеджак.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Вітренко розповів, як Україна зібралася перемагати "Газпром".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини