Головна Новини Політика зовнішня політика Юрій Вітренко розповів, як Україна зібралася перемагати «Газпром»
commentss НОВИНИ Всі новини

Юрій Вітренко розповів, як Україна зібралася перемагати «Газпром»

Вітренко розповів, що "Нафтогаз" хоче перемогти "Газпром" за рахунок сили права

27 вересня 2021, 08:20
Поділіться публікацією:

Стратегія України полягає не в тому, щоб просити гарантії у Німеччині і США по транзиту газу через територію України після запуску "Північного потоку-2", тому що у Києва вже є гіркий досвід Будапештського меморандуму. Тому влада не дуже вірить в такого роду гарантії. Як передає видання "Коментарі", про це в ефірі телеканалу "Україна 24" заявив глава "Нафтогазу" Юрій Вітренко.

Юрій Вітренко розповів, як Україна зібралася перемагати «Газпром»

Юрій Вітренко Фото: Экономічна правда

Юрій Вітренко зазначив, що стратегія України полягає в тому, що держава хоче сподіватися на силу права і саме так досягати успіху.

"Ми розуміємо, що "Газпром" і Путін в Європі фактично використовує право сили. Україна розуміє, що її сила в правовій позиції. У нас уже є успішний досвід, коли ми перемагали Росію за допомогою сили права. Це той же Стокгольмський Арбітраж. Стратегія полягає в тому, щоб ми цю силу права використовували. Ми хочемо перемогти "Газпром" за рахунок сили права", — зазначив Юрій Вітренко.

Він додав, сьогодні Україна опинилася в тій ситуації, коли "доводиться наздоганяти", тому що попередня команда "Нафтогазу" мала проблеми з силою права, але зараз є всі передумови говорити про поліпшення наших позицій. Вітренко порівняв нову команду "Нафтогазу" з боксерською командою Олександра Усика, якому ніхто раніше не віщував перемоги над британцем Ентоні Джошуа, але той, завдяки гарній підготовці і правильній тактиці — переміг.

За словами Юрія Вітренка, то, що ми бачимо зараз і в Європі, і американському Конгресі щодо України лише підтверджує, що такий підхід, як сила права — дає позитивні результати для України.

Читайте також на порталі "Коментарі" — експерти спробували пояснити, чому навколо "Нафтогаз України" зараз розгорнулася масштабна боротьба.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини