Головна Новини Політика внутрішня політика Кейси проти Шкарлета можна використовувати як приклади у підручниках з «Інформаційної війни», - Захарін
commentss НОВИНИ Всі новини

Кейси проти Шкарлета можна використовувати як приклади у підручниках з «Інформаційної війни», - Захарін

Експерт спростував заяви, що останнім часом звучать у бік глави МОН Сергія Шкарлета

21 грудня 2020, 13:13
Поділіться публікацією:

Усі "кейси проти Шкарлета" можна використовувати в якості прикладів у підручниках з дисципліни "Інформаційна війна". Про це заявив доктор економічних наук, професор, голова ГО "Науково-дослідний інститут економічного розвитку", керівник патронатної служби міністра освіти і науки України Сергій Захарін.

Кейси проти Шкарлета можна використовувати як приклади у підручниках з «Інформаційної війни», - Захарін

Фото: МОН

На цьому тижні на інформаційних ресурсах було оприлюднено декілька статей, у заголовках яких зустрічається прізвище "Шкарлет". Так, народний депутат України Інна Совсун ("Голос") оприлюднила блог під заголовком "Для чого лобіюють Шкарлета на посаду міністра?", народний депутат України Наталія Піпа ("Голос") — блог під заголовком "Обіцяного Шкарлетом підвищення зарплати не буде" і "Чому я не підтримую Шкарлета".

Активність опонентів Шкарлета була цілком прогнозованою, вважає експерт. За його словами, інформаційні атаки проти Шкарлета почалися ще 3 червня – відразу після того, як стало відомо, що він розглядається в якості одного з кандидатів на посаду міністра.

"Спочатку "бруд" лився з сайту, який зареєстрований в Росії і який не має жодних вихідних даних. Потім підключилися "експерти з соціальних мереж". Згодом "вкиди" з’явилися на сайтах інформаційних агенцій та інших інформаційних ресурсах. До 3 червня жодних звинувачень, "компроматів" та "заказухи" на адресу Шкарлета не було", — заявив Захарін.

Наприклад, у ЗМІ заявлялося, що "Нова українська школа у зоні ризику… Сергій Шкарлет не хоче її втілювати". Насправді, каже Захарін, Шкарлет підписав десяток документів, які розвивають ідеї "Нової української школи", а також забезпечують цій реформі належне фінансування.

Також повідомлялося, що нібито "замість обіцяного підвищення на 28% освітяни насправді отримають 20%". Захарін пояснює, що підвищення заробітної плати освітянам буде проведено у два етапи, спочатку – на 20%, потім – ще на 8%.

Один із численних закидів у бік Шкарлета, що "міністр-плагіатор соромить Україну".

"Національний університет "Чернігівська політехніка", який на підставі вимог ст.42 Закону України "Про освіту" є єдиним в державі органом, що має право розглядати питання про академічну доброчесність С. М. Шкарлета, — дійшов висновку, що порушень академічної доброчесності професор С. М. Шкарлет не допускав. Окрім того, жодного рішення з цього питання не ухвалило і Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти, — йдеться у повідомленні. -. Рішення Етичного комітету, яке було ухвалено на підставі висновків двох іноземних експертів, носить "рекомендаційний характер", про що чітко написано в самому рішенні. До речі, звинувачення у плагіаті звучали також на адресу Сергія Квіта і Сергія Бабака – але це зовсім не означає, що вказані особи є "плагіаторами".

Як резюмує Захарін, усі "кейси проти Шкарлета" можна використовувати в якості прикладів у підручниках з дисципліни "Інформаційна війна".

Нагадаємо, політолог назвав причину істерики проти Шкарлета.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини