Головна Новини Політика внутрішня політика «Голос» торгувався за бюджет, вимагаючи свою людину у МОНі: політолог назвав причину істерики проти Шкарлета
commentss НОВИНИ Всі новини

«Голос» торгувався за бюджет, вимагаючи свою людину у МОНі: політолог назвав причину істерики проти Шкарлета

Політолог назвав причину протестів партії "Голос" у Верховній Раді проти призначення Шкарлета

18 грудня 2020, 16:03
Поділіться публікацією:

На Сергія Шкарлета, кандидатуру якого вчора ВРУ підтримала і призначила міністром охорони здоров'я, йде інформаційна атака. Про причини таких дій від фракції "Голос" розповів політолог.

«Голос» торгувався за бюджет, вимагаючи свою людину у МОНі: політолог назвав причину істерики проти Шкарлета

Так, згідно з думкою експерта, на таку поведінку існують суто меркантильні причини, каже політолог Андрій Смолій і пояснює мотиви партії в дискредитації посадової особи.

"Звичайно, що фракція "Голос" і деякі групи впливу в "Слуга народу" хотіли б мати свого міністра на посаді", вказує автор.

Політолог навіть посилається на якусь інсайдерську інформацію, згідно з якою представники "Голосу" вели певні переговори в ході прийняття проекту бюджету — мовляв, якщо вони дадуть голоси, щоб кандидатура на пост міністра буде запропонована з їх боку.

Експерти оцінюють подібні дії як політичну гру "Голосу", яка позиціонує себе у Верховній Раді як опозиційну силу. Втім, політолог Андрій Смолій не вважає "Голос" опозицією, оскільки вказує, що часто депутати від фракції голосували спільно з монобільшістю.

Смолій вважає, що Шкарлета треба було призначати повноцінним міністром з самого початку, тим більше, що його підтримав президент, ніж ще він взяв на себе певну відповідальність за це кадрове рішення.

Як відомо, "Голос" заявив про вимогу переголосування призначення Шкарлета, посилаючись на те, що в його підтримку зарахований голос депутата Григорія Суркіса, якого нібито не було в сесійній залі. Сам нардеп цього не підтвердив.

Разом з тим, визнання голосування недійсним — не передбачено регламентом ВР. А постанову про призначення Шкарлета міністром освіти вже опубліковано на сайті парламенту за підписом Разумкова.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини