Головна Новини Політика внутрішня політика Пошук зрадників, корупціонерів і ворогів серед своїх: Силовики обшукали Авакова, Столяра, Коломойського
commentss НОВИНИ Всі новини

Пошук зрадників, корупціонерів і ворогів серед своїх: Силовики обшукали Авакова, Столяра, Коломойського

Сьогодні Служба безпеки України разом із колегами по силовому блоку проводить низку масштабних оперативно-слідчих заходів, направлених на боротьбу із внутрішнім ворогом

1 лютого 2023, 16:05 comments2659
Поділіться публікацією:

СБУ завдає глобального удару по внутрішньому ворогу. Про це заявив очільник Служби Безпеки України Василь Малюк, пишуть "Коментарі".

Пошук зрадників, корупціонерів і ворогів серед своїх: Силовики обшукали Авакова, Столяра, Коломойського

масові обшуки

За його словами, мова йде про відпрацювання осіб, котрі своїми діями шкодять безпеці держави у різних сферах: зрадників України та агентів російських спецслужб; представників організованої злочинності; посадовців, чиновників і корупціонерів, котрі підривають економіку країни й стабільне функціонування оборонно-промислового комплексу тощо.

Сьогодні, 1 лютого, в рамках відкритих проваджень у різних регіонах України відбуваються десятки обшуків і вручення підозр фігурантам справ.

"Ми синхронно завдаємо глобального удару по внутрішньому ворогу. І яскраве свідчення цьому – масові обшуки, вручення підозр та затримання зловмисників різного калібру. Це тільки перший етап тієї комплексної та системної роботи, яку  вже проводить Служба безпеки, — каже очільник СБУ Василь Малюк. — Ми не плануємо зупинятися! Кожен злочинець, який має зухвалість шкодити Україні, особливо в умовах війни, повинен чітко усвідомити – ми вдягнемо кайданки йому на руки. СБУ докладе до цього максимум зусиль".

Очільник СБУ пообіцяв інформувати суспільство про результати сьогоднішніх заходів і, зважаючи на великий обсяг матеріалів, продовжить це робити і найближчими днями.

СБУ викрила масштабні схеми привласнення грошей "Укрнафти". Йдеться про розтрату 40 млрд гривень та ухилення від сплати митних платежів.

"За результатами слідчих дій топменеджменту ПАТ "Укртатнафта" оголошено про підозри у вчинені кримінальних правопорушень", — йдеться у повідомленні СБУ.

Служба безпеки України підтвердила обшуки у нардепа Вадима Столара та підконтрольних йому будівельних компаніях. Слідство вважає, що вони брали участь у відмиванні коштів екснардепа та одного з лідерів забороненої партії ОПЗЖ Віктора Медведчука.

Ексміністр МВС України Арсен Аваков прокоментував обшук у себе вдома. Слідство цікавили контракти із закупівлі МВС вертольотів Super Puma (Airbus Helicopters H225).

"Слідчі поводилися коректно, хоча доцільність проведення такої слідчої дії виглядає трохи тупувато, через шість років після укладання контракту", — каже Аваков. За його словами, у помешканні "нічого відповідного до інтересів слідства виявлено не було".

Нагадаємо, як писали "Коментарі", сьогоднішню ситуацію можна порівняти з тим, як колись точилася боротьба з італійською мафією. Суспільство повірило в реальність такої боротьби не тоді, коли ловили одного-двох "цапів-відбувайлів", яких мафія ж і здавала. А коли на лаві підсудних виявлялося 20-30 умовних "хрещених батьків" та сотні членів злочинних угруповань, включаючи чиновників, правоохоронців, суддів, прокурорів тощо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ТАРАС

2 лютого 2023, 11:03

Обіцянка-цяцянка !!! Одні ПОНТИ !!! Спочатку, хоч вилучить агентуру спецслужб РФ та прибічників РУСКОГО МИРА з Національної академії НГУ.

Витя

2 лютого 2023, 08:10

Треба щоб крали тільки свої, завжди так було

Перехожий

2 лютого 2023, 00:25

За клікбейтними фразами типу "СБУ завдає глобального удару по внутрішньому ворогу" нічого немає, ніяких вироків немає, і підозрюю що по багатьом фігурантам їх і не буде. До речі, обшуки у Єрмака та Зелі будуть?

Справедливо

1 лютого 2023, 23:26

так держать! гадів дуже богато ! Слава СБУ. ворога богато ЩЕ Це перевертні в погонах ПОЛІЦІЯ та ПРОКУРАТУРА ловіть цих Тварей

Партия 5.10

1 лютого 2023, 22:50

Світлана, ничем эта показуха не закончится, в крайнем случае бандиты просто откупятся, зуб даю !

Тай-Вень

1 лютого 2023, 21:22

Ці руки не крали...

Євген

1 лютого 2023, 18:54

Та невже нарешті?

Світлана

1 лютого 2023, 17:27

нарешті))) слава ЗСУ - які боронять країну від зовнішнього ворога, які ніяк не вгомоняться, і слава СБУ - які очищують країну від внутрішніх ворогів, які ніяк не нажеруться


Новини