Головна Новини Політика внутрішня політика Кадрова криза влади: чи є шанс стабілізувати ситуацію
commentss НОВИНИ Всі новини

Кадрова криза влади: чи є шанс стабілізувати ситуацію

Наслідки перестановок у владних посадах оцінили українські експерти

17 грудня 2020, 13:35
Поділіться публікацією:

В уряді анонсували точкові кадрові перестановки, голови ОДА змінюються, як рукавички... Хто і чому повинен піти, щоб Україна перестала лихоманити і коштом якого резерву "слуги народу" будуть заповнювати кадровий дефіцит — своїми думками з читачами "Коментарів" поділилися експерти.

Кадрова криза влади: чи є шанс стабілізувати ситуацію

"Ми маємо управлінський хаос"

Політтехнолог, фахівець з антикризовим кампаніям Денис Богуш бачить єдиний вихід з управлінського, кадрового та інших хаосів — піти повинен президент Володимир Зеленський.

"Управління країною йде зараз в ручному режимі. Президентом і його Офісом. Незважаючи на те, що у нас є три гілки влади. Ніхто не знає, що буде завтра. Крім того, що економіка летить в тартарари. Ми маємо управлінський хаос. Експерти не можуть спрогнозувати кроки влади, в них немає логіки, — зазначає Денис Богуш. — Є групи впливу на президента (включаючи людей з 95 Кварталу), є президент, який, м'яко кажучи, не зовсім розуміє, як працює влада ... А тому зрозуміти, чому змінюють тих чи інших губернаторів, які будуть перестановки в Кабміні — неможливо ".

За словами політтехнолога, можна відстежувати анонімні і не тільки Телеграм-канали, робити ставку на інсайд. Але і вони не дадуть чіткої картини.

"Логіку людини, яка не вміє керувати, ти зрозуміти не можеш, — пояснює Денис Богуш. — Навіщо саме такий прем'єр? При якому побивається економіка, а він ніяк не реагує. Навіщо такий міністр охорони здоров'я, який в розпал епідемії балотується в Одеську облраду? Навіщо в Офісі президента люди, яких відкрито називають "російськими шпигунами"? Є питання. Немає відповідей. І немає реакції з боку керівництва країни. І толку не буде, поки у нас буде такий президент і така "команда", яка на його рейтингах зайшла у владу ".

"Шанс стабілізувати ситуацію є"

Політтехнолог Борис Тизенгаузен, коментуючи тренд по заміні глав ОДА, зазначив, що маятник хитнувся в бік нехай старих, але перевірених професійних кадрів.

"Валентин Резниченко, призначений керувати Дніпропетровською областю, Айна Тимчук, що стала главою Харківської ОДА, — це люди з серйозним досвідом. А чи не призначення нових осіб просто тому що нові, — підкреслює експерт. — З Кабміном ситуація інша. Зміни там у нас, як правило, збігаються з голосуванням за бюджет. З огляду на, що "слугам" довелося добирати голоси (отримали підтримку від частини "Батьківщини" і позафракційних депутатів, від групи Коломойського "За майбутнє", деякі портфелі можуть розцінюватися як обмін на голоси. Кандидатура того ж Вітренка (Юрія Вітренка бажають зробити першим віцепрем'єром — міністром енергетики України — ред.) вважається креатурою Коломойського. Можливо, були якісь ще домовленості".

Пояснюючи потрясіння, які переживає Україна останнім часом, в тому числі кадрову чехарду, експерт нагадує, що ми живемо в олігархічній державі.

"Як би дивно не звучало те, що зараз скажу, але повинен дотримуватися баланс між олігархами, щоб Україну не лихоманило. Так, вони мають монополії, надприбутки. Але коли олігархи воюють один з одним, страждаємо всі ми, — каже Борис Тизенгаузен. — І зараз, на тлі інших криз, у нас йде війна олігархів. Тому Україну не по дитячому лихоманить. В такий час активізуються радикальні організації, які під мовчазним наглядом правоохоронців творять абсолютно незрозумілі речі. Чи включаються приватні армії, процвітає рейдерство, віджимання, йде чорнуха на каналах. які належать олігархам".

Щоб знайти стабільність в наших непростих реаліях, мало дотримуватися балансу між олігархами, вважає політтехнолог.

"Найбільшою влади потрібно зміцнюватися. Зараз будь-який тиск на неї, навіть середньої сили, досягає результату. Влада рефлексує навіть на незначні приводи. Потрібно набирати професійні кадри, зміцнюватися вертикально до горизонтально. Щоб всі працювали на один результат. Тоді шанс стабілізувати ситуацію є, — вважає Борис Тизенгаузен. Але, підкреслюю, лише за умови, що буде робитися ставка на профі, які не дивляться на політичне забарвлення".

Як повідомляв портал "Коментарі", 15 грудня в Верховну Раду надійшло відразу дві заяви про відставку. Міністрами, які побажали покинути свої посади, виявилися глава Міністерства захисту навколишнього середовища і природних ресурсів Роман Абрамовський, а також міністр у справах ветеранів Сергій Бессараб. Про це повідомляє голова Верховної Ради України Дмитро Разумков.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Вадим

17 грудня 2020, 13:50

Кризис точно есть!


Новини