Головна Новини Політика внутрішня політика Кабмін схвалив розпорядження "Про проведення у 2023 році Всеукраїнського перепису населення"
commentss НОВИНИ Всі новини

Кабмін схвалив розпорядження "Про проведення у 2023 році Всеукраїнського перепису населення"

Через дефіцит бюджету перепис населення перенесли з 2020 на 2023 рік

9 грудня 2020, 16:23
Поділіться публікацією:

Сьогодні на черговому засіданні Уряду України було схвалено розпорядження "Про проведення у 2023 році Всеукраїнського перепису населення". Про це інформує міністр Кабміну Олег Немчінов.

Кабмін схвалив розпорядження "Про проведення у 2023 році Всеукраїнського перепису населення"

За його словами, черговий всеукраїнський перепис населення повинен надати об’єктивну інформацію щодо кількісного і якісного складу населення України в цілому та на всіх рівнях її адміністративно-територіального устрою. 

Перепис має важливе економічне та суспільно-політичне значення і вимагає ретельної підготовки. Відповідно до попереднього розпорядження Кабміну від 09 квітня 2008 року № 581-р перепис мав відбутися у 2020 році. Але на сьогодні реалізація передбачених підготовчих заходів, в умовах карантинних обмежень та реальні можливості фінансового забезпечення у відповідному бюджетному періоді, стає неможливою. Тому урядом вирішено перенести термін проведення перепису населення на 2023 рік. 

Прийняття розпорядження забезпечить необхідну правову основу для проведення Всеукраїнського перепису населення, результати якого будуть джерелом інформації для формування державної політики з питань економічного та соціального розвитку України, бюджетної політики, а також для коротко- та довгострокових демографічних прогнозів. 

Також, за інформацією Немчінова, вже розпочалась робота щодо здійснення перепису населення раунду 2030 року за реєстровим або комбінованим методом на виконання Указу Президента України від 29 липня 2019 р. № 558 "Про деякі заходи щодо поліпшення доступу фізичних та юридичних осіб до електронних послуг", схваленого на засіданні Кабінету Міністрів України 14 серпня 2019 р. 

З цією метою здійснюється підготовка відповідних документів про внесення змін до законодавчої бази у сфері державної статистичної діяльності, зокрема до закону України "Про Всеукраїнський перепис населення". Зміни врегулюють доступ органів державної статистики до необхідних для перепису населення персональних даних, які містяться у національних електронних інформаційних ресурсах.

Також міністр зазначив, що Україна вивчає міжнародний досвід щодо перепису на основі реєстрів. Державна служба статистики України та Фонд ООН у галузі народонаселення вже проводять серію міжнародних вебінарів "Досвід та практики", учасники яких вивчають практичні аспекти переходу до перепису населення на основі реєстрів. Після серії вебінарів буде створено робочу групу, яка розроблятиме дорожню карту для переходу України на електронний перепис.

Раніше "Коментарі" писали про те, що робоча група парламенту із врегулювання конституційної кризи подала для першого читання два проєкти законів, які створені з метою відновлення механізму боротьби з корупцією та особливостей притягнення до адмінвідповідальності  суддів, в тому числі суддів КСУ.

Крім того, стало відомо, на скільки подорожчала "комуналка" за рік.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини