Головна Новини Політика кабмін Робоча група з врегулювання конституційної кризи зареєструвала у Раді два законопроєкти
commentss НОВИНИ Всі новини

Робоча група з врегулювання конституційної кризи зареєструвала у Раді два законопроєкти

Проекти нормативних актів будуть розглянуті найближчим часом

8 грудня 2020, 20:52
Поділіться публікацією:

Як повідомила заступник керівника робочої групи Верховної Ради у вищому суді України Ольга Совгиря на своїй сторінці у Фейсбуці, робоча група парламенту із врегулювання конституційної кризи подала для першого читання два проєкти законів, які створені з метою відновлення механізму боротьби з корупцією та особливостей притягнення до адмінвідповідальності  суддів, в тому числі суддів КСУ.

Робоча група з врегулювання конституційної кризи зареєструвала у Раді два законопроєкти

Чиновниця наголошує, що законопроєкти покликаний привести чинне законодавство до того стану,  який діяв до прийняття скандального рішення Конституційним Судом 27 жовтня цього року. Крім того, нормативними актами запроваджується особливе регулювання контролю за дотриманням антикорупційного законодавства суддями та суддями Конституційного Суду.

Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що представники Європейського союзу звернулися до уряду України з нагадуванням про необхідність вирішення конституційної кризи, спричиненої рішенням КСУ щодо скасування кримінальної відповідальності за брехню посадовців у деклараціях.

Крім того, порталу стало відомо, що в Україні планують карати за застосування пластикових упаковок. Екологічний комітет рекомендує парламенту цілком і повністю заборонити їх використання. У законопроекті прописано, що забороні підлягають надлегкі пластикові пакети; легкі пластикові пакети, товщиною до 50 мкм; пластикові пакети, що розкладаються на оксобіоматеріали. В той самий час, для упаковування м'ясних і рибних продуктів, а також круп, борошна та цукру, будуть введені в обіг пластикові пакети розмірами не більше 22,5х34,5х45см. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини