Головна Новини Політика внутрішня політика Хто з українських політиків найбільше говорить неправду - рейтинг
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто з українських політиків найбільше говорить неправду - рейтинг

Рейтинг складався шляхом перегляду всіх головних політичних ток-шоу у 2020 році

5 жовтня 2021, 15:09 comments1891
Поділіться публікацією:

Фахівці фактчекінгового проєкту VoxCheck, що відстежує і перевіряє висловлювання політичних діячів і лідерів думок, склали рейтинг топполітиків, які впродовж 2020 року говорили найбільше неправди й маніпулювали. Головною метою такого рейтингу називають привернення уваги суспільства до слів, які політики озвучують для ЗМІ.

Хто з українських політиків найбільше говорить неправду - рейтинг

Хто з українських політиків найбільше говорить неправду - фото з відкритих джерел

Так, за даними VoxCheck, найбільше неправди торік звучало з вуст депутата "Опозиційної платформи — За життя" Вадима Рабіновича. У 34 цитатах політика було 67,6% неправди, 26,5% маніпуляцій і тільки 5,9% правди.

На другому місці в рейтингу фактчекінгового проєкту — Нестор Шуфрич, який також є членом партії ОПЗЖ. У 33 цитатах народного депутата звучало 51,5% неправдивих висловлювань, 12,1% перебільшень, 30,3% маніпуляцій і 6,1% правди.

Третю позицію рейтингу посів Олександр Дубинський, який раніше був членом партії "Слуга народу". З його вуст у 2020 році прозвучало 70,8% неправди, 22,9% маніпуляцій і 6,3% правди.

Крім того, до рейтингу увійшли: Олександр Качний, Ренат Кузьмін, Юрій Бойко, Наталія Королевська, Юлія Тимошенко, Ігор Палиця, Петро Порошенко, Володимир Зеленський, Давид Арахамія та інші політики.

Хто з українських політиків найбільше говорить неправду - рейтинг - фото 2

У VoxCheck також зазначили, що найбільше представництво в рейтингу мають партії ОПЗЖ і "Слуга народу" і всього на трохи від них відстає "Батьківщина" та "Європейська солідарність".

Хто з українських політиків найбільше говорить неправду - рейтинг - фото 3

Фахівці проєкту підкреслили, що рейтинг складався шляхом перегляду всіх головних політичних ток-шоу у 2020 році, а також відбору з них фактологічних цитат — тих, які можна перевірити. Принаймні одна фактологічна цитата була у 42 політиків, але VoxCheck відібрали з них 21 — тих, у кого було хоча б десять цитат. До рейтингу не потрапили цитати без вердикту або технічні помилки. Всього в рейтингу представлено і проаналізовано 736 цитат.

Раніше видання "Коментарі" писало, від кого зі світових лідерів найбільше у захваті українці.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини