Головна Новини Політика внутрішня політика Хто з політиків зробив найбільше для розвитку України — опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто з політиків зробив найбільше для розвитку України — опитування

Петро Порошенко, Леонід Кучма і В'ячеслав Чорновіл увійшли до трійку політиків, які вклали безліч сил у зміцнення України

19 серпня 2021, 18:05 comments1432
Поділіться публікацією:

Тридцятирічний ювілей проголошення Незалежності України — гарний момент, аби підбити невеликі проміжні підсумки життя держави. Цим і зайнялися соціологи з Фонду "Демократичні ініціативи" в колаборації із колегами з "Центру Разумкова", вирішивши дізнатися, як українці оцінюють вкладення сил і старань політиків в процвітання України.

Хто з політиків зробив найбільше для розвитку України — опитування

Найбільше для України зробили Порошенко, Кучма і Чорновол — опитування. Колаж: "Коментарі.

На думку респондентів, найбільш гідними кандидатами на лідерів в рейтингу людей при владі, які доклали найбільше зусиль до зміцнення суверенітету і державності країни, стало відразу троє осіб. "Бронза" дісталася керівнику Народного руху України В'ячеславу Чорноволу. Його ім'я назвало 8,5% опитаних.

На другому місці подібних політичних симпатій виявився другий президент України Леонід Кучма із 10% підтримки від опитаних. Перше ж місце в рейтингу політиків, які найбільше підтримують цілісність нашого суверенітету, виявилося у п'ятого глави української держави Петра Порошенка. Позитивно на його адресу відгукнулося 10,2% учасників опитування.

Хто з політиків зробив найбільше для розвитку України — опитування - фото 2

Також соціологи почули від українців імена Юлії Тимошенко (4,6%), Віктора Ющенка (5,4%) і Леоніда Кравчука (6,1%). Не забули і про нинішнього президента Володимира Зеленського — його внесок в розвиток України позитивно оцінили 5,6% респондентів.

Цікаво, що серед опитаних людей також знайшлося 2% тих, хто вважає, що найбільше для розвитку і зміцнення державності нашої країни зробив побіжний президент Віктор Янукович, чиї політичні дії восени 2013 року стали поштовхом до подій Революції Гідності.

Додамо, що опитування проводилося протягом п'яти днів — починаючи з 29 липня і закінчуючи 4 серпня. Респонденти знаходилися по всій країні, не враховуючи тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму. Дослідники цікавилися думкою людей, яким вже виповнилося 18 і старших. Ймовірна помилка в підрахунках, згідно з інформацією соціологів, не повинна перевищити 2,3%.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, який президентський рейтинг мають нинішні політики і кому б могла дістатися найвища посада в Україні, якби вибори відбулися в найближчі вихідні. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися про те, скільки регіонів України, як і раніше, готові висловити найбільшу електоральну підтримку нинішньому главі держави Володимиру Зеленському.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

василий

19 серпня 2021, 20:45

Найбільше зробив зла.Отак треба казать.


Новини