Головна Новини Політика вибори Оновлений президентський рейтинг: Зеленський лідирує в 17 областях
commentss НОВИНИ Всі новини

Оновлений президентський рейтинг: Зеленський лідирує в 17 областях

Згідно з опитуваннями, президент Володимир Зеленський зберігає перше місце електорального рейтингу - його б підтримали 27,2% українців

19 серпня 2021, 14:40
Поділіться публікацією:

Якби вибори глави української держави відбулися найближчої неділі, то за чинного президента проголосували б 27,2% наших співвітчизників. Як інформує видання "Коментарі", про це свідчать результати соціологічного опитування соціологічної групи "Рейтинг".

Оновлений президентський рейтинг: Зеленський лідирує в 17 областях

Володимир Зеленський. Фото - сайт Офісу президента України

При цьому соціологи зазначають, незважаючи на те, що Володимир Зеленський лідирує практично у всіх регіонах України повторення 2019-го року не буде, тобто, другий тур на виборах президента все-таки буде. Головним опонентом Зеленського, як і раніше залишається п'ятий президент України, лідер опозиційної партії "ЄС" Петро Порошенко. За нього готові проголосувати майже 15% українців. Зеленський більше, ніж на 10% випереджає Порошенка, але цього все одно замало, щоб здобути перемогу в один тур.

На третьому місці в президентському рейтингу лідер "ОПЗЖ" Юрій Бойко. У нього 10,5% підтримки українців. Практично наступає на п'яти Бойку лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко з 9,7%. Замикає першу п'ятірку лідер партії "Сила і честь" Ігор Смешко з 6,6%. Дивно, що знову нагадав про себе лідер партії "Наші" Євген Мураєв. Йому в "Рейтингу" дають 5,6% і він йде на шостому місці. Сьома позиція в екс-прем'єра Володимира Гройсмана — 5,1%. Решта відомий політики, які мають президентський амбіції, не набирають і 4% голосів виборців.

Глава держави лідирує в 17 регіонах. У Києві, Тернопільській та Івано-Франківській областях він набирає приблизно однакову кількість голосів з Порошенком, в Харківській — з Бойком. Програє Зеленський у Львівській, Вінницькій, Донецькій і Луганській областях.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Зеленський і Порошенко в лідерах президентського рейтингу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини