Головна Новини Політика внутрішня політика Хто б'є по Татарову: думки експертів
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто б'є по Татарову: думки експертів

Експерти поділилися думками про заяви Татарова щодо зовнішнього управління Україною

7 грудня 2020, 09:28
Поділіться публікацією:

Facebook видалив аккаунт заступника голови Офісу президента України Олега Татарова після поста про зовнішнє управління (в ракурсі його протистояння з НАБУ і недавнього пікету з вимогою його відставки).

Хто б'є по Татарову: думки експертів

Олег Татаров

Хто б'є по Татарову: думки експертів - фото 2

Про те, хто і чому б'є по Татарову, про розвиток ситуації й чи є насправді правдивими заяви про зовнішнє управління розповіли українські експерти.

"Дрібні капості"

Політолог, експерт Українського інституту політики Данило Богатирьов впевнений, що заяви про зовнішнє управління Україною нашими західними партнерами і кредиторами виправдані на 100%.

"Власне, ситуація з Татарова це підтверджує, — зазначає експерт. — Варто було йому заговорити про зовнішнє управління, як на нього нацькували НАБУ, що є частиною "антикорупційної вертикалі", непідконтрольною українській владі. А потім ще й сторінку в Facebook видалили, "щоб неповадно було". Як бачимо, структури зовнішнього управління не гребують навіть дрібними капостями щодо тих представників української влади, які вирішуються їх викривати".

Що ж стосується викриття з боку представників експертної спільноти і ЗМІ, на це американцям та їхнім маріонеткам плювати, вважає політолог.

"Будь-яке слово неугодного політолога або журналіста про зовнішнє управління вони можуть просто оголосити" фейк ньюс "- і справа з кінцем", — пояснює Данило Богатирьов.

"Заяви Татарова б'ють по відносинах із Заходом"

На думку політтехнолога Олександра Кондратенка, перш ніж "розбирати на молекули" заяву Татарова про зовнішнє управління, було б правильним звернути увагу на те, в яких засобах масової інформації такі ж меседжі озвучуються все частіше останні пів року.

"ЗМІ, що належать Віктору Медведчуку, розганяють дану тему практично у всіх ефірах. А теза "зовнішнє управління" один-два рази повинна прозвучати обов'язково, — каже експерт. — Також варто подивитися в недалеке минуле: кому служив / прислужував один з ключових посадових осіб міліції часів євромайдану Олег Татаров. В останні роки він був адвокатом таких одіозних фігур, як депутат Вадим Новинський (Новинський вважається в незалежній Україні "рукою Москви", попри те, що в 2018 році Росія включила його до списку санкцій), а також екс-заступника глави адміністрації Віктора Януковича — Андрія Портнова. А за часів Майдану регулярно розповідав, що майданівці самі по собі стріляли, а зброї у правоохоронців не було".

Олександр Кондратенко підкреслює, що заяви Татарова б'ють по відносинах Заходу з Україною. І нагадує, що посада, яку займав нинішній заступник голови ОП з 2011 по 2014 рік, потрапляє під закон про люстрацію. І за фактом Татарову заборонено займати керівну держпосаду до 2024-го.

"Але політичне рішення Зеленського про його призначення внесло свої корективи. Плюс — сам Володимир Олександрович неодноразово виступав на захист Татарова. Питання: а навіщо ?!" — цікавиться експерт.

А ще є історія з КСУ. Якщо ставити під сумнів систему антикорупційних органів, це повинно було б неминуче мати як політичні, так економічні та репутаційні втрати для України.

"Для того, щоб зрозуміти, кому це вигідно, досить подивитися з чиєї саме подачі закрутилася вся ця тема (ОПЗЖ і група Коломойського). А ось що дуже цікаво, в цей час в листопаді пан Татаров заявляє, що директор НАБУ Артем Ситник є "коренем проблем в антикорупційній політиці держави". А сталося це після того, як Конституційний Суд визнав неконституційним призначення Ситника головою НАБУ, — підкреслює Олександр Кондратенко. — При цьому в НАБУ на Татарова є справа, яка стосується можливої причетності його до фальсифікації експертизи у справі екс-нардепа та забудовника Максима Микитася. У той момент, коли САП і НАБУ підготували підозра Татарову і 2 грудня повинні були оголосити підозру в передачі хабаря, генпрокурор Зеленського пані Венедиктова усуває від роботи 4 прокурорів, які вели цю справу. Чи це не чудово?!... Можна продовжувати й далі розмотувати цей клубок взаємозв'язків, але на питання "хто і чому б'є по Татарову?", як мені здається, відповідь очевидна: в цьому зацікавлені абсолютно всі проукраїнські сили. Що ж стосується заяв Татарова про зовнішнє управління і наскільки виправдані вони, то відповідь випливає з вищевикладеного".

Розслідування НАБУ стосовно заступника голови Офісу президента Олега Татарова і дивні дії генпрокурора Ірини Венедиктової сколихнули громадськість. Дехто називає ситуацію "скандалом на рівному місці", інші — корупційними іграми. Що відбувається насправді й де шукати винних читайте в ексклюзивному матеріалі "Коментарів".




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини