Головна Новини Політика внутрішня політика Гороховський передумав позиватися до Приватбанку
commentss НОВИНИ Всі новини

Гороховський передумав позиватися до Приватбанку

Колишній акціонер відмовився від позову через bail-in

17 січня 2023, 11:38
Поділіться публікацією:

Господарський суд Києва закрив провадження у справі за позовом колишнього акціонера Приватбанку Олега Гороховського, співзасновника Monobank. Про це пишуть "Коментарі" з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

Гороховський передумав позиватися до Приватбанку

Фото:https://itc.ua/


Справу за позовом Олега Гороховського, який раніше володів 0,32% акцій банку, закрили на підставі заяви позивача про відмову від позову.


Загалом у Господарському суді Києва розглядається понад 40 судових справ, в яких фігуріють колишні власники нині державного Приватбанку про визнання недійсною процедури bail-in.


Відомо, що Господарський суд у липні 2020 року закрив провадження за позовом Гороховського про визнання недійсними договору купівлі-продажу акцій Приватбанку, в результаті якого банк був націоналізований. Відповідне рішення ухвалено на підставі норм "банківського" закону №590.


Однак незабаром суди апеляційної та касаційної інстанцій скасували рішення про закриття провадження та повернули справу на розгляд Господарського суду.


Нагадаємо, 18 грудня 2016 року уряд ухвалив рішення про націоналізацію Приватбанку, докапіталізувавши одну з найбільших фінустанов країни на понад 155 млрд гривень. Разом з тим була проведена процедура bail-in — примусова конвертація депозитів в акції, що фактично означала списання боргів банку перед низкою кредиторів, у т.ч. пов`язаними особами. Найбільшими акціонерами банку були бізнесмени Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов.

Коментарі писали, що французький суд у місті Шамбері звільнив українського бізнесмена Костянтина Жеваго під заставу





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини