Головна Новини Політика Скандали.Політика Суд у Шамбері відпустив Жеваго під заставу в мільйон євро
commentss НОВИНИ Всі новини

Суд у Шамбері відпустив Жеваго під заставу в мільйон євро

Французький суд у місті Шамбері звільнив українського бізнесмена Костянтина Жеваго під заставу

6 січня 2023, 12:25
Поділіться публікацією:

Слухання щодо екстрадиції одного з найбагатших українців відбудеться 19 січня. Тоді суд розглядатиме питання про його видачу Україні, пишуть “Коментарі” з посиланням на "Європейську правду".

Суд у Шамбері відпустив Жеваго під заставу в мільйон євро

Фото: https://ru.interfax.com.ua/


Як відомо, 27 грудня Костянтина Жеваго затримали на гірськолижному курорті у французьких Альпах. Затримання екснардепа й одного з найбагатших бізнесменів країни відбулося за запитом слідчих ДБР. Жеваго підозрюють у вчиненні розтрати 113 млн доларів банку "Фінанси і кредит". На цю суму “Фінанси та кредит” поручився за офшорну компанію, котра не виконала зобов’язань за позиками. Відтак іноземні фінустанови стягнули заставу 113 млн доларів. Після цього український банк визнали неплатоспроможним. 


Фонд гарантування вкладів подав позов на Жеваго.


Нині під арештом майно бізнесмена, включно з акціями його підприємств на сотні мільйонів гривень, корпоративні права товариств, 26 об’єктів нерухомості, а також на активи інших пов’язаних з ним юридичних осіб.  Восени 2020 року майно на понад 300 млн гривень було передано в АРМА. 


Костянтин Жеваго входить до п’ятірки найбагатших українців. До війни його статки оцінювались в 1,4 мільярда доларів. Він володіє Ferrexpo – металургійною компанією з активами в Україні, яка виробляє окатиші з залізної руди, які є продуктом преміум-класу для світової сталеливарної промисловості. У 2021 році компанія виробила 11,2 мільйона тонн залізорудних окатишів. Це робить Ferrexpo третім у світі експортером окатишів з часткою ринку приблизно 9 %, запевняють в компанії. Свою продукцію вона поставляє на сталеливарні заводи в Австрії, Німеччині, Японії, Південній Кореї, Тайвані, Китаї, Словаччині, Чехії, Туреччині, В’єтнамі та Америці.

Раніше ми писали, що Жеваго вийшов зі складу ради директорів Ferrexpo.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://www.epravda.com.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини