Головна Новини Політика внутрішня політика Голова Спілки споживачів комунальних послуг: Тариф на електроенергію зросте у травні-червні
commentss НОВИНИ Всі новини

Голова Спілки споживачів комунальних послуг: Тариф на електроенергію зросте у травні-червні

Тариф на електроенергію піднімуть тоді, коли «зменшиться» платіжка і здорожчання послуги не одразу помітять, про це в інтерв’ю громадському сказав голова Спілки споживачів компослуг Олег Попенко, пишуть «Коментарі»

1 лютого 2024, 11:12
Поділіться публікацією:

Голова Кабміну Денис Шмигаль, фактично, підтвердив інформацію про те, що тариф на електроенергію зросте у 2024 році, відзначивши, що до кінця зими він залишиться незмінним, вважає Олег Попенко.

Голова Спілки споживачів комунальних послуг: Тариф на електроенергію зросте у травні-червні

Здорожчання тарифу приведе до неплатежів населення

За його словами, тариф, ймовірно, не змінять 1 березня, а дочекаються "більш сприятливого часу".

"Цього можуть і не зробити з 1 березня, тому що логічно, і завжди так робили в Україні, підіймати тарифи в той час, коли зменшується "платіжка" українця, і громадяни це не одразу помічають. Тому перше підняття тарифів на електроенергію, приблизно до 3,5-4 грн, я очікую 1 травня або червня"
, — відзначив експерт.

При цьому, він вважає, що підвищення тарифу не вирішить жодних проблем в енергетиці.

Він вважає, що підняття тарифів не розв’яже глобальні проблеми, а лише призведе до зростання обсягів корупції:

"Єдине, що змінюватиметься — це постійно будуть рости борги населення за житлово-комунальні послуги. Тому що змінити ситуацію з капітальними ремонтами, інфраструктурними проєктами, модернізацією всього енергетичного чи водопровідного комплексу за допомогою підняття тарифів — неможливо",
— відзначив Олег Попенко.

На його думку, посадовцям спершу потрібно навести порядок із корупцією в органах державної влади, а потім вже підіймати тарифи. Попенко вважає, якщо навести порядок на всіх закупівлях, то, можливо, і не довелося б говорити про зростання тарифів.

Нагадаємо, як писали "Коментарі" у Верховній Раді спрогнозували, що у 2024 році тариф на електроенергію виросте у два рази. Разом з тим, премєр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що до кінця зими тариф на електроенергію змінювати не будуть.

Також "Коментарі" розповідали, чому у владі хочуть підняти тариф на світло.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://hromadske.radio/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини