Головна Новини Політика кабмін Чи підвищуватимуться тарифи на комуналку для населення до кінця зими: Шмигаль дав відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи підвищуватимуться тарифи на комуналку для населення до кінця зими: Шмигаль дав відповідь

Шмигаль обіцяє, що тарифи на комуналку для населення до кінця зими не підніматимуться

30 січня 2024, 13:00
Поділіться публікацією:

Кабмін наразі не планує підвищувати комунальні тарифи для населення до кінця цієї зими. Зокрема, буде збережено тарифи на електроенергію. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву під час засідання уряду зробив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Чи підвищуватимуться тарифи на комуналку для населення до кінця зими: Шмигаль дав відповідь

Денис Шмигаль. Фото: з відкритих джерел

Глава уряду зазначив, влада продовжує підтримувати українські сім'ї і зберігає "пільговий тариф на електроенергію для населення", який залишається на рівні 2,64 гривні за кВт*год.

"Загалом цієї зими уряд не планує змінювати жодних тарифів для населення", — додав прем'єр.

За його словами, сьогодні в жодному регіоні відключень немає і не планується.

"Після того, як 50% енергосистеми вразили ворожі ракети та дрони, ми провели масштабні ремонти та додали енергетиці 2,2 ГВт потужності. Також збільшили до 1,7 ГВт наші можливості імпорту електроенергії завдяки повній синхронізації із мережею ENTSO-E", — сказав Шмигаль.

За даними Держстату, середні ціни на житло, воду, електроенергію, газ та інші види палива в Україні за 2023 рік зросли на 12,8%. Причиною стало підвищення цін на електроенергію із 1 червня майже на 70%.

Читайте також на порталі "Коментарі" — член парламентського Комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Верховної Ради Сергій Нагорняк повідомив, що вартість електроенергії для побутових споживачів може зрости вдвічі (близько 6 грн/кВт-год). Раніше Кабмін скасував мораторій на нарахування пені та відключення світла та тепла за борги. Про що говорять подібні рішення та наміри влади? Чи дійсно нам не обійтися без зростання тарифів на електроенергію? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини