Головна Новини Політика внутрішня політика Фіскали заарештували корпоративні права АЗС Glusco, яку пов'язують із Медведчуком: що відомо
commentss НОВИНИ Всі новини

Фіскали заарештували корпоративні права АЗС Glusco, яку пов'язують із Медведчуком: що відомо

Мережу АЗС Glusco вже давно пов'язують із Медведчуком

14 червня 2021, 14:30 comments1579
Поділіться публікацією:

Податківці нарешті добралися до підприємців, які через мережу підставних фірм реалізували незаконні схеми ввезення на митну територію України із сусідньої Росії нафтопродуктів. Зрозуміло, що реальні обсяги імпорту приховувалися. Вони наклали арешт на корпоративні права групи компаній, які їх поставляли. Про це йдеться на сторінці ДФС України в Facebook.

Фіскали заарештували корпоративні права АЗС Glusco, яку пов'язують із Медведчуком: що відомо

Мережа АЗС Glusco (фото з відкритих джерел)

Деякі ЗМІ вже повідомляють, хто реалізував контрабандні нафтопродукти і клав у свою кишеню чималу виручку від їх реалізації. Це — мережа АЗС Glusco. Її пов'язують із народним депутатом Віктором Медведчуком.

Важливо, що ще раніше податкова міліція ДФС спільно зі Службою безпеки України викрила масштабну схему реалізації неякісних нафтопродуктів через цю мережу АЗС.

За інформацією ДФС, "посадові особи кількох суб'єктів господарювання організували незаконну схему із ввезення на митну територію України, в тому числі з території РФ, нафтопродуктів з використанням морських суден, приховуючи реальні обсяги імпорту".

Збитки для державної скарбниці значні. Орієнтовна сума ухилення від сплати податків становить близько 240 млн гривень.

Фіскали стверджують, що при оформленні імпортованого пального у митних деклараціях відображалися його занижені вагові і якісні показники (Євро 4). Надалі пальне на підконтрольних нафтобазах змішувалося із пальним для реактивних двигунів з метою досягнення показника пального (Євро 5) і подальшої його безперешкодної реалізації.

На мережі АЗС Glusco було проведено понад 140 санкціонованих обшуків. Правоохоронці спільними зусиллями перевірили офісні приміщення, нафтобази, морські судна і понад 100 автозаправних станцій.

"Виявлено паливно-мастильні матеріали (бензин, дизельне пальне, пальне для реактивних двигунів, нафтопродукти невідомого хімічного складу) загальним обсягом понад 13 млн літрів (понад 10 тис. тонн) на загальну орієнтовну вартість понад 350 млн гривень", — інформує пресслужба податківців.

Важливо, що на підставі постанови суду накладено арешт на корпоративні права 28 компаній, у власності яких знаходяться і згадані вище АЗС, на загальну суму понад 700 млн гривень.

Голова ДФС Вадим Мельник вже оперативно прокоментував ці масштабні порушення в сфері торгівлі нафтопродуктами.

За його словами, "корупція та злочини в сфері економічної діяльності — це і є внутрішній ворог нашої держави. Бізнес повинен працювати в інтересах громадян України, зміцнювати економічну безпеку держави, а не працювати "по-чорному" заради збагачення окремих осіб.

"Результати діяльності ДФС вже очевидні. Ми і надалі будемо продовжувати роботу щодо детінізації ринку", — підсумував голова Державної фіскальної служби України.

Нагадаємо, сайт "Коментарі" раніше інформував про те, що Луценко розповів, де взялися "плівки Медведчука".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини