Головна Новини Політика Скандали Луценко розповів, звідки взялися "плівки Медведчука"
commentss НОВИНИ Всі новини

Луценко розповів, звідки взялися "плівки Медведчука"

Кримінальна справа щодо державної зради відносно опозиційного політика Віктора Медведчука могла бути відкрита ще два роки тому

30 травня 2021, 09:33 comments2302
Поділіться публікацією:

Записи розмов, які фігурують у кримінальному провадженні щодо опозиційного політика Віктора Медведчука, були зроблені таємно одним із посадовців Служби безпеки України і з 2014 по 2019 рік спецслужбам про них було нічого невідомо. Про це в ефірі ТК "Прямий" заявив генеральний прокурор України у 2016-2019 роках Юрій Луценко.

Луценко розповів, звідки взялися "плівки Медведчука"

Віктор Медведчук і Владислав Сурков. Колаж: "Коментарі"

"Медведчук довгі роки не займав жодної посади та не підписував ніяких документів. Притягнути його до відповідальності, звісно, дуже хочеться, але хотіти й могти, знати та довести — це різні речі. Плівок розмов Медведчука, які зараз фігурують в ефірі, під час моєї каденції генпрокурора з 2016 по 2019 рік не було", — сказав Луценко.

За його словами, у 2016-2019 роках Генпрокуратура України не знала про жоден із цих записів.

Луценко також повідомив, що мав розмову зі своїм попередником — генпрокурором у 2014-2015 роках Віталієм Яремою. Про плівки нібито розмов Медведчука з помічником президента РФ Владиславом Сурковим йому теж нічого не було відомо.

"Ці плівки не були відомі і в СБУ. Взялися вони з рук людини, яка працювала на високій посаді в СБУ та записувала для себе. Наразі ця людина працює в Адміністрації президента України та використовує ці плівки у своїх політичних іграх. Це не звинувачення, це аналіз", — наголосив Луценко.

Ексгенпрокурор зазначив, що ця людина досі працює в Офісі президента України.

Луценко також розповів, що під час президентських виборів в Україні зафіксував слова Медведчука, які "межували з державною зрадою", та відправив їх на експертизу.

"Без експертизи не можна пред’являти підозру, ні тим більше — обвинувачення. Після цього — зміна влади і на два роки все "замерзає". Два роки нікого це не цікавить. Єдине позитивне, що Зеленський зробив за два роки, — це скористався санкціями РНБО та рішеннями, які ще при Порошенкові Рада нацбезпеки ухвалила, та остаточно закрив три телеканали ("112 Україна", Newsone та ZIK, — прим. ред.)", — заявив колишній генеральний прокурор.

У контексті розслідування втручання в президентські вибори в США у 2020 році Луценко вважає, що головним "подразником" для Білого дому зараз є керівник Офісу президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак, який "веде свою політику".

Нагадаємо, 21 травня Київський апеляційний суд ухвалив рішення залишити Медведчука під домашнім арештом до 9 липня. Політика звинувачують у державній зраді та порушенні законів і звичаїв війни. Медведчук вважає звинувачення політичним замовленням і має намір й надалі захищатися у суді.

27 травня СБУ викликала п’ятого президента України Петра Порошенка на допит у справі Медведчука, проте він не з’явився. У день допиту в СБУ Петро Порошенко поїхав на Донбас.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

гость

30 травня 2021, 12:14

Т.е пленки не фейк и все, что на них сказано про шоколадного подонка,правда.


Новини