Головна Новини Політика внутрішня політика "Фальцет" в міністерстві оборони: кому вигідно прибрати Тарана
commentss НОВИНИ Всі новини

"Фальцет" в міністерстві оборони: кому вигідно прибрати Тарана

Українські експерти роз'яснили ситуацію в міністерстві оборони України

24 грудня 2020, 12:16
Поділіться публікацією:

Комітет Ради з питань національної безпеки та оборони нібито висловила недовіру міністру оборони Андрію Тарану. Після чого прес-служба Міноборони опублікувала дивний пост зі словом "фальцет". Кому вигідно прибрати Тарана — і чому останнім часом прес-служба МО поводиться трохи дивно (до цього була медійно вдарила по МО ситуація з журналістом Бутусовим, якого запрошували працювати в Міноборони, то відмовляли в цьому), розбиралися українські експерти.

"Фальцет" в міністерстві оборони: кому вигідно прибрати Тарана

Колаж "Коментарів" - автор Дмитро Романюк

"Свої міністри — зміцнення позицій олігархів"

Військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов вважає, що вираз профільним Комітетом парламенту недовіри міністру оборони — це боротьба за саме міністерство. І, швидше за все, з боку Коломойського.

"Главком ВСУ генерал Хомчак — це людина Коломойського. І у нього з міністром оборони — конфлікт. А глава Міноборони Таран — людина Зеленського, він афілійований з 95 Кварталом ... Думаю, через своїх людей в ВР Коломойський намагається допомогти Хомчаку. Поставити, наприклад, більш лояльного міністра. Те, що "бунт" проти Тарана підняли "Голос" і "Європейська солідарність", лише доводить, що в українській політиці, як і раніше — все для перемоги, аж до зради", — зазначає Олег Жданов.

За його словами, українські олігархи зараз борються за виживання. А тому ситуативні союзи "Голосу" (який асоціюють з Пінчуком), порошенківської ЄС і ряду нардепів Коломойського — для них норма.

"Наші олігархи зрозуміли, що є єдиною перешкодою для входу в Україні транснаціональних корпорацій. І всіма силами намагаються продовжити своє існування. Звідси — така жорстока боротьба за міністерські пости. Поставивши "своїх" міністрів можна зміцнити власні позиції", — підкреслює експерт.

Коментуючи комунікаційні провали прес-служби Міноборони (МО), Олег Жданов пов'язав це з тим, що всієї ідеологією і підконтрольною пресою і прес-службами зараз керує радник глави ОП Єрмака — блогер Подоляк.

"Також цим активно зайнявся з недавнього часу Арестович. Ще один "геній". Людина, що не відбулася в армії та театрі, а тепер стала головним рупором в ТКГ, радником Єрмака і так далі. Такий собі "пан конгеніальність". Звідси й непрофесіоналізм прес-релізів в тому ж МО, — вважає Олег Жданов. — Якісь дитячі ігри на галявині. Фальцет, фальстарт... Ти дурень — ти сам дурень. Все це показує рівень професіоналізму. При всій повазі до професійної діяльності Бутусова як журналіста, пропонувати йому посади в МО — це перебір... Який лише показує обличчя команди президента. Професійна освіта нікого там не цікавить".

"Непрофесіоналізм прорвав греблю"

Політичний експерт Світлана Кушнір зазначає: "Приходить момент, коли непрофесіоналізм прориває греблю. Мабуть, в ситуації з прес-службою МО і навколо міністра оборони це і сталося".

Перезавантажити Кабмін і так збиралися, нагадує експерт. Але ми вже побачили деякі ротації, які стали своєрідною "оплатою" за голоси в парламенті на підтримку бюджету-+2021.

"Не виключено, що і портфель головного управлінця оборонного відомства теж уже комусь обіцяно, — каже Світлана Кушнір. — Давайте не забувати, що Таран, на жаль, не відстояв видаткову частину для оборонного замовлення ВСУ. При цьому подача кандидатури на цю посаду — виняткова прерогатива глави держави. А у самого Тарана є сильні супротивники і суперники в Генштабі. Поки спостерігаємо за всім цим .. А фальцет ... Ну, знаєте, коли затискають пальці дверима, то і на високий альт зірватися можна (сміється)".

На думку Світлани Кушнір, справжню причину спроби зміни міністра оборони могло б пояснити посольство США в Україні.

"Саме напередодні вчорашньої зустрічі тимчасово повіреного Христини Квін і одного із заступників голови Офісу президента Романа Машовця, а також схвалення виділення Україні з бюджету США коштів на оборонну сферу (що, правда, Трамп уже заблокував — прим. Ред.) Поповзли кулуарні чутки про швидку відставку Тарана. Зауважте, що на зустрічі 23 грудня міністра оборони не було. І це — знаково", — зазначає експерт.

Як повідомляв портал "Коментарі", депутати партії "Голос" вимагають від президента України відправити у відставку міністра оборони Андрія Тарана. На думку нардепів, він не впорався зі своїми посадовими обов'язками.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини