Головна Новини Політика внутрішня політика ЄСПЛ об'єднав два звернення захисту Медведчука – адвокат
commentss НОВИНИ Всі новини

ЄСПЛ об'єднав два звернення захисту Медведчука – адвокат

Лариса Чередниченко розповіла, що матеріали другого звернення послужили посиленням аргументів для першого

15 листопада 2021, 15:26
Поділіться публікацією:

Європейський суд з прав людини об'єднав матеріали двох звернень захисту голови політичної ради партії "Опозиційна платформа – За життя" (ОПЗЖ) Віктора Медведчука. Про це повідомляє сайт телеканалу "112", посилаючись на слова адвоката політика Лариси Чередніченко.

ЄСПЛ об'єднав два звернення захисту Медведчука – адвокат

ЄСПЛ. Фото: "112"

"Ми оформили та подали до ЄСПЛ дві справи. І у нас є відповідь за одним зі звернень — відкрито провадження. Справа називається "Медведчук проти України". Матеріали другого нашого звернення послужили посиленням доводів для першої. Вони об'єднані з першою і розглядатимуться одночасно", — Поінформувала вона.

Чередниченко пояснила, що справи об'єднані, оскільки в обох випадках йдеться про порушення права на свободу, доступ до правосуддя та переслідування з політичних мотивів.

У матеріалі наголошується, що Віктор Медведчук у середині червня оскаржив у ЄСПЛ дії української влади. Він звинуватив владу у політичній мотивації його кримінального переслідування, у грубому порушенні права на справедливий суд, а також у порушенні права на свободу та особисту недоторканність.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" поінформував про те, що Лариса Чередниченко розповіла, що Провідний європейський юрист Бертран Мельмендьє допоможе при розгляді звернення Медведчука до ЄСПЛ.

Також видання "Коментарі" повідомляло про те, що адвокат Медведчука Лариса Чередниченко вважає, що репресії влади щодо голови політради партії ОПЗЖ — це переслідування інакодумства.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини