Головна Новини Політика внутрішня політика Єрмак розповів, коли в Україні може з'явитись вакцина Pfizer
commentss НОВИНИ Всі новини

Єрмак розповів, коли в Україні може з'явитись вакцина Pfizer

Єрмак додав, що вакцинація в Україні проводиться за принципом черговості

10 березня 2021, 15:54
Поділіться публікацією:

Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що поставки вакцини американської компанії Pfizer для вакцинації в Україні очікуються в найближчі тижні. Водночас українська сторона розраховує на допомогу Євросоюзу. Про це стало відомо на онлайн-дискусії "Конфлікт на Сході України: перспективи на 2021 рік" 10 березня.

Єрмак розповів, коли в Україні може з'явитись вакцина  Pfizer

Андрій Єрмак - фото з відкритих джерел

За його словами, Київ розраховує на більшу допомогу Європейського союзу і ще сподівається, що вона все-таки буде.

"З лютого почалася вакцинація поки вакциною AstraZeneca. Ми очікуємо партію вакцини Pfizer в найближчі тижні", — зазначив Єрмак і додав, що вакцинація в Україні проводиться за принципом черговості.

Нагадаємо, що раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль розповів, що вакцина від коронавірусу буде продаватися в комерційних установах України, а ціна цієї вакцини у виробника буде стартувати від 15 до 20 доларів. Глава уряду зазначив, що Covid-вакцина буде продаватися за ціною, порівнянною з вартістю вакцини від грипу.

Як раніше повідомляли "Коментарі", до цього Шмигаль заявив, що Україна підійшла до третьої хвилі пандемії Covid-19. У зв'язку з цим існує загроза введення повторного локдауну в країні. Прем'єр зазначив, що на сьогодні в більшості регіонів країни діє адаптивний карантин, а жорсткий локдаун введений в Івано-Франківській, Чернівецькій і Житомирській областях. При цьому прем'єр зазначив, що не хотів би повертати жорсткий локдаун, оскільки люди і бізнес вже виснажені карантинними обмеженнями.

Також Шмигаль заявив, що медична система України готова до третьої хвилі коронавірусу Covid-19, а лікарні вже забезпечили максимально можливу кількість ліжок з підведеною киснем.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини