Головна Новини Політика внутрішня політика Єрмак прокоментував перспективу перенесення ТКГ до Туреччини
commentss НОВИНИ Всі новини

Єрмак прокоментував перспективу перенесення ТКГ до Туреччини

Україна готова зустрічатися в Туреччині, якщо всі сторони переговорного процесу погодяться на їхнє перенесення до Стамбула

11 лютого 2022, 02:15
Поділіться публікацією:

Глава офісу президента Андрій Єрмак заявив, що Україна не заперечує проти перенесення засідань Тристоронньої контактної групи (ТКГ) до Туреччини. Про це повідомляє на брифінгу Єрмак.

Єрмак прокоментував перспективу перенесення ТКГ до Туреччини

Андрій Єрмак - фото з відкритих джерел


Глава Офісу президента вважає, що місце переговорів не має значення.


"Сьогодні це (зустріч ТКГ – ред.) відбувається у форматі відеоконференції. Україна чула про таку пропозицію турецьких партнерів, ми з радістю прийняли це", — сказав Єрмак.


За його словами, Україна готова зустрічатися в Туреччині, якщо всі сторони переговорного процесу погодяться на їхнє перенесення до Стамбула. Єрмак додав, що головне у цих зустрічах, щоб вони були результативними.


Нагадаємо, 26 січня, у середу, на першому 2022 року засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ) пройшло обговорення ініціативи депутатів Держдуми з ОРДЛО, питання встановлення режиму тиші та інших важливих проблем. Про це повідомляють у прес-службі української делегації у ТКГ. Під час засідання Робочої групи з безпеки та ТКГ посол ОБСЄ Мікко Кіннунен відзначив позитивний ефект, який полягає у зменшенні кількості обстрілів на 75%. Цього вдалося досягти завдяки обговоренню необхідності запровадження режиму припинення вогню у грудні 2021 року. Тоді учасники консультацій висловилися за дотримання відповідних заходів.


Проте повністю обстріл не припинився і це продовжує завдавати шкоди інфраструктурі, життю та здоров'ю українських громадянських громадян та військових. Тому Робоча група працюватиме над розробкою доповнень до домовленостей, схвалених від 22.07.2020. Українська делегація надала пропозиції щодо процедури пошуку безвісти зниклих громадян в ОРДЛО та територіях, які контролює Україна. Також під час засідання обговорили, як реалізувати протимінну діяльність, передбачену висновками Паризького саміту у Нормандському форматі.






Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини