Головна Новини Політика внутрішня політика Енергетична криза в Україні: що думає експерт
commentss НОВИНИ Всі новини

Енергетична криза в Україні: що думає експерт

Треба згладжувати непорозуміння між собою задля блага українського народу, — експерт

10 листопада 2021, 08:31
Поділіться публікацією:

Білорусь відмовилася постачати в Україну електроенергію за рамковими угодами й навіть за ринковими цінами. На фоні дефіциту енергоресурсів українські політики продовжують сваритися між собою. Політичний експерт Олена Броницька вважає, що наразі навпаки треба згуртуватися всім разом і чинній владі, й опозиції для вирішення проблем з постачанням газу та електроенергії.

Енергетична криза в Україні: що думає експерт

Постачання електроенергії з Білорусі поки що припинилося, фото з відкритих джерел

Тому експерт бачить вирішення проблем та недопущення ще більшої кризи саме через переговори, але не з іноземними дипломатами та бізнесменами, а з лідерами опозиційних партій, які вже мають чималий досвід в політиці.

"Це глибока криза наразі, яку навряд чи зможе наше керівництво вирішити за допомогою своїх помічників й радників, бо ми пересварилися майже з кожним. Вихід я бачу в одному напрямку — переговори", — додає експерт.

Також вона наголосила, що владі слід домовлятися з тими, з ким говоритиме Росія й Білорусь. Інакше, говорить експерт, якщо ми будемо сваритись й надалі, то ми можемо залишитися відрізаними від усього. Тому слід згладжувати непорозуміння задля блага українського народу.

Як повідомляв портал "Коментарі", на думку директора Агентства моделювання ситуацій Віталія Бали, причина такого енергетичного колапсу, який маємо наразі, це некомпетентність чинної влади. В свою чергу член Наглядової ради Інституту енергетичних стратегій Юрій Корольчук додав, що поки що втрачати надію не слід. Адже про повне припинення постачання електроенергії з Білорусі наразі мова не йде, оскільки листи "Беленерго" стосуються лише тих компаній, з якими вона заключала договори. Втім "Беленерго" це робить на прохання України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Памочнiк чорта

10 листопада 2021, 09:15

Украина - НАТО: "Ой, рятуйте, ой допоможiте! " НАТО-Украине: "Да щас, ще за вас ми не вмирали! Сосите сами, вы же гордые та смiлывие!"

Брат

10 листопада 2021, 09:04

Майданутых убрать из власти и не только,закинув в тюрьмы, и тогда в Украине начнеться возрождение.


Новини