Головна Новини Політика внутрішня політика Ексзаступник секретаря РНБО Кривоноса звільнили з лав ЗСУ: чим він може нашкодити ОП
commentss НОВИНИ Всі новини

Ексзаступник секретаря РНБО Кривоноса звільнили з лав ЗСУ: чим він може нашкодити ОП

У грудні 2020 року Сергій Кривонос був звільнений з посади заступника Секретаря РНБО

5 червня 2021, 19:44 comments2711
Поділіться публікацією:

Колишнього заступника секретаря Ради нацбезпеки і оборони, генерала армії Сергія Кривоноса звільнили зі Збройних сил.

Ексзаступник секретаря РНБО Кривоноса звільнили з лав ЗСУ: чим він може нашкодити ОП

Сергій Кривонос (фото з відкритих джерел)

Він бачить в цьому "руку" Офісу президента (ОП) і обіцяє почати новий етап "боротьби з реаліями того безладу, який існує в армії і в державі", підкреслюючи, що його вже нічого не стримує, "з урахуванням того, що противники використовували нечесні і брудні прийоми".

Про що говорить це звільнення? Про яку боротьбу каже Кривоніс? Чим він може нашкодити ОП? Експерти поділилися своїми думками з виданням "Коментарі".

Експерт в питаннях національної безпеки і оборони, учасник програми Україна-НАТО Катерина Коваль нагадує, що під час президентства Порошенко, багато кар'єрні військовослужбовці стали прихильниками певних політичних сил. За її словами, у випадку з Кривоносом мова йде про "Європейської Солідарності" ("БПП") — политпроєкті Петра Олексійовича.

"Багато хто з "оборонників" стали відомими суспільно-політичними діячами, блогерами тощо. Все це — за інформаційної підтримки політичної сили експрезидента, — зазначає Катерина Коваль. — Як показує досвід, такі люди можуть продовжувати займати певні посади, що передбачають публічність, якщо такі правила політичної гри, і цю людину "потрібно було залишити". А з огляду на, скільки зараз Порошенко "закриває" своїх питань руками Зеленського, повністю нівелюючи інститут президенства і репутацію самого президента — традиційно прошу дивитися між рядків".

На думку експерта, звільнення Кривоноса цілком може бути черговою грою з серії: "нова влада звільняє справжніх досвідчених професіоналів, тому що ті просто підтримували опозиційну політичну силу".

Координатор в "СтопТерор" Семен Кабакаєв підкреслює, що генерал Кривонос — людина принципова. І його розбіжність у поглядах щодо концепції реформування армії були і з минулою владою.

"Але, попри це, він залишався на своєму посту, створив Сили спеціальних операцій (ССО), успішно втілив у життя багато реформ. З цього ми можемо зробити висновок, що до нього минула влада прислухалася. Хоч у нього були і певні тертя з Петром Порошенко, але все ж вони зуміли "ужитися". В результаті чого в Україні з'явився такий дієвий, потужний орган як ССО. Якщо говорити про нинішню владу, то стає зрозуміло, що такий принципові людина, як Кривоніс, що хворіє душею за армію, за державу, не потрібен Зе-влади, — зазначає Семен Кабакаєв. — Їй потрібні люди, які, не роздумуючи, виконують ті чи інші вказівки. Як нинішні глава Міноборони Таран, його заступник Миронюк, голова Генштабу Хомчак. Ті, хто буде виконувати всі ЦУ, що йдуть від голови Офісу президента Єрмака".

Тому ситуація в ЗСУ залишає бажати кращого, вважає координатор "СтопТерор". І звертає увагу, що ми бачимо це по закупівлі озброєння, яке вибухало під час випробувань.

"Бачимо це і з якихось незрозумілих, можливо корупційним схемам з купівлі того ж чеського озброєння, тоді як вітчизняна САУ" Богдана "не розробляється і не поставляється в українську армію, — продовжує Семен Кабакаєв. — Можна зробити висновок, що ті, хто зараз керує Міноборони, хто сидить на Банковій, хочуть просто заробляти. А професіонали, які відбудовують держава, їм не потрібні. Вони зайві в тій системі, яку ця влада вибудовує для себе і під себе".

Раніше сайт "Коментарі" повідомляв читачам про те, що в партії "Слуга народу" розповіли, які законопроекти по олігархам анонсували у Зеленського.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Александр

5 червня 2021, 21:04

Не место красит человека. Если есть желание отстаивать суверенитет Украины, он всегда найдет единомышленников, как среди военных так и среди гражданских. Военному человеку нельзя быть партийным. КПСС и НСДРП (кажется так по фильму 17 мгновений весны) показали пагубность партийного влияния на поле боя. Сергей Кривонос - это новое, а без борьбы, оно не внедряется, главное верить и трудится.

Влад

5 червня 2021, 19:53

В то время как Кривонос воевал, где был дЗЕ? Бегал от повесток, да прыгал в роли клоуна по сцене.

микола

5 червня 2021, 19:23

ЧЧЧЧ

микола

5 червня 2021, 19:20

НЕ ОХАЙНИЙ "ГЕНЕРАЛ".....!!!

микола

5 червня 2021, 19:18

НЕ ОХАЙНИЙ "ГЕНЕРАЛ".....!!!

Володимир

5 червня 2021, 19:08

Ну, просто нічого добавити до сказаного Семеном Кабакаєвим. Хіба що почути коментарі Гордона про те, що чудового президента знову підставляє негідне оточення.


Новини