Головна Новини Політика внутрішня політика Експерти пророкують швидку відставку заступнику глави ОПУ Смирнову
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерти пророкують швидку відставку заступнику глави ОПУ Смирнову

Експерти заявляють, що посадовець зовсім не був зацікавлений в якісному реформуванні судової системи

20 вересня 2021, 21:43
Поділіться публікацією:

Заступник глави Офісу Президента Андрій Смирнов незабаром може втратити свою посаду через відсутність прогресу в судовій реформі, яку він курує. Про це йдеться в статті "Смирнова — у відставку? Експерти поділилися думками", опублікованій виданням "Голос".

Експерти пророкують швидку відставку заступнику глави ОПУ Смирнову

Андрій Смирнов (фото із відкритих джерел)

"Експерти сходяться на думці, що Смирнов не впорався і потреба його участі в процесі просто відпала — результатів немає. Смирнова брали як профі, як юриста, але навичок виявилося недостатньо для роботи в верхівці державної системи — адвокатура держуправління, а кілька невдалих спроб на виборах відіграти роль депутата облради і навіть нардепа — не надто багатий досвід. В результаті через два роки його каденції поліпшень — нуль. За весь час його роботи так і не надійшло адекватних рішень щодо реформування системи. І тепер все частіше звучать заяви, що призначення Смирнова спочатку було помилкою", — йдеться в публікації.

Автор зазначає, що А.Смирнову чітко ставилися завдання щодо якісної зміни положення в українських судах.

"Судова система закапсульована, закрита — її учасники працюють самі на себе, використовуючи закон в боротьбі з законом, вважають експерти. Працюють на самозбагачення і самоствердження. Розібратися з "непідкупними" жерцями Феміди вже давно закликає Захід, але до сих пір жодних зрушень не було . І це одна з проблем, яку повинен був вирішити Смирнов, завданням якого було забезпечити реформування системи", — відзначає він.

Разом з тим, експерти вважають, що А. Смирнов і зовсім не був зацікавлений в якісному реформуванні судової системи.

"Той, хто дивиться за судами не лише не впорався, гірше — він об'єктивно не зацікавлений у введенні реформи, по якій він перестає бути наглядачем. Якщо він піде, то на його місце прийде той, хто буде робити те ж саме. З політологічної точки зору адміністративний орган в особі Смирнова ніякої реформи не буде проводити, якщо вона спричинить втрату влади над судовою системою. А зараз відбувається швидше імітація — вони не знають, як комерціалізувати судову реформу", — переконаний керівник соціологічної служби Національного інституту стратегічних досліджень при Президентові України Віктор Небоженко.

Автор публікації також нагадує, що А. Смирнов став фігурантом кримінального провадження у справі про незаконне втручання в роботу органів виконавчої влади ОПУ. 

"Гарна" рекомендація для реформатора системи правосуддя. З більш свіженького — подив в мережі також викликало і співробітництво адвоката Анатолія Шарія, підозрюваного в зраді, Олени Льошенко з Офісом Президента в особі Смирнова, яких неодноразово бачили разом. Але в будь-якому випадку, факт залишається фактом — результатів немає і потреба в присутності заступника голови ОП. Так що під заявою з ім'ям Андрія Смирнова ось-ось може лягти президентський підпис", — підсумував він.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували своїх читачів про те, що керівника Міненерго Германа Галущенко можуть звільнити восени, — ЗМІ.

 




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини