Головна Новини Політика внутрішня політика Плівки з розмовами Медведчука були змонтовані - адвокат
commentss НОВИНИ Всі новини

Плівки з розмовами Медведчука були змонтовані - адвокат

Адвокат Дмитро Лойфман висловив свою думку по справі Медведчука

14 жовтня 2021, 17:30
Поділіться публікацією:








Адвокат голови Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктора Медведчука Дмитро Лойфман виступив на судовому засіданні з обрання запобіжного заходу народному депутату. Про це повідомляється на сайті телеканалу "112".

Плівки з розмовами Медведчука були змонтовані - адвокат

Віктор Медведчук. Фото: 112

"Я хочу звернути увагу суду на рапорт прокурора Мороза від 20 липня 2021 року на підставі якого нібито внесені генеральним прокурором відомості в ЄРДР щодо народного депутата України. У рапорті дослівно, я цитую, зазначено, що 20.07 на адресу Офісу генерального прокурора супровідним листом надійшов рапорт ГСУ СБ України, додатком до якого є матеріали кримінального провадження № 22021, останні цифри 99, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 285 з відміткою 5, про виявлення в ході досудового розслідування вказаного кримінального виробництва можливого скоєння народними депутатами України Порошенко , Медведчуком і Козаком кримінальних правопорушень. Далі прокурор переписує цей рапорт, я так розумію. Але, шановний суд, а вносячи відомості від 2.04.21, початкові відомості, СБУ не взяла на себе повноваження генерального прокурора, збираючи докази в цьому кримінальному провадженні? Щодо народних депутатів України розпочати досудове е розслідування і внести відомості в ЄРДР може тільки одну посадову особу в цій державі, це генеральний прокурор України або особа, яка виконує його обов'язки ", — підкреслив Лойфман.

Адвокат висловив свою думку, стосовно досудового розслідування.

"СБУ начебто реєструє фактова справа 2.04.21, а потім прокурори у цій справі тягають ці диски, які, на її думку, записані в 14-15-му році під час здійснення контррозвідувальних заходів. Так СБУ не знала, кого вона записує, якщо справа за фактом зареєстрували? тобто СБУ на момент початку досудового розслідування достовірно було відомо, якщо у них є ці диски і прокурор наполягає, що вони фальшиві, не підроблені і так далі, то на яких підставах СБУ протягом трьох місяців проводила досудове розслідування? Значить , цих дисків не було у квітні 2021 року ", — робить висновок адвокат.

Дмитро Лойфман вважає, що   диски були сфабриковані.

"СБУ про них нічого не відомо було, а протягом саме трьох місяців досудового розслідування, я вважаю, ці диски були сфабриковані, про що свідчать ті ж висновки експертів, на які посилається прокурор, кажучи, що висновок експерта встановив, що Медведчук Віктор Володимирович брав участь у цій розмові. Але в цьому ж висновку експерта, співробітника СБУ, без участі сторони захисту, їх повністю залежний експерт навіть пише про те, що записи невідомого походження і неможливо встановити їх справжність, неможливо за цими копіями, 250 раз зробленим, встановити, чи є в них ознаки монтажу. тобто прокурор у нас тут говорить: "тут Медведчук", а тут експерт СБУ пише про те, що неможливо встановити автентичність цих записів, — ми про це мовчимо, і говоримо, що це класний доказ " , — говорить Лойфман.

"Моя заява, як вони посилаються на заяви, так і я роблю заяви. Так ось, вони говорили, що це Медведчук розмовляє з Сурковим. А де в цих експертизах, на які вони посилаються, Сурков? Там тільки про Медведчука йдеться, ніякої експертизи, де встановлений голос Суркова, інших осіб, на яких вони посилаються, немає ", — зазначає адвокат.

Фрагмент виступу адвоката Дмитра Лойфман на судовому засіданні з обрання запобіжного заходу народному депутату Віктору Медведчуку.


Нагадаємо, раніше "Коментарі" інформували про те, що голова Політради партії "Опозиційна платформа — За життя" Віктор Медведчук заявив, що Росія і Україна ніколи не були в стані війни.

Також портал "Коментарі" інформував про те, що народний депутат від ОПЗЖ Юрій Загородній вважає, що влада придумала кримінальну справу проти Медведчука, щоб відвернути увагу від офшорного скандалу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини