Головна Новини Політика внутрішня політика Експерт викрив партію Медведчука: ОПЗЖ – головний лобіст інтересів Китаю в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт викрив партію Медведчука: ОПЗЖ – головний лобіст інтересів Китаю в Україні

Експерт Артур Харитонов переконаний, що рішення президента Володимира Зеленського ввести безвізовий режим з Китаєм було прийнято під впливом прокремлівських сил

30 липня 2020, 18:31
Поділіться публікацією:

Рішення президента Володимира Зеленського ввести безвізовий режим з Китаєм і курс на зближення з КНР були прийняті під впливом прокремлівських сил. Таку заяву в інтерв'ю виданню "Апостроф" зробив головний координатор грантової організації FreeHongKongCentre Артур Харитонов.

Експерт викрив партію Медведчука: ОПЗЖ – головний лобіст інтересів Китаю в Україні

"Безумовно, рішення про безвіз з Китаєм і загальнім сближенням  з ним було прийнято під впливом прокремлівських сил", заявив координатор грантового руху.

Харитонов аргументував це тим, що партія Медведчука поставила перед собою мету посилити співробітництво України та КНР по всіх стратегічних напрямках.

"ОПЗЖ – це абсолютно прокитайська партія, яка відповідає за лобізм китайського бізнесу в Україні. Саме вони сформували междепутатскую групу "Один пояс – один шлях", яка ставить за мету посилити співробітництво України та Китаю на всіх стратегічних рівнях. Фактично це означає інтервенцію КНР на всі стратегічні рівні. Пекін в першу чергу не цікавиться нашими яблуками, а важкою промисловістю", ‒ пояснив він, додавши, що зазначена партія цілком лобіює інтереси Пекіна.

На підтвердження своїх слів Харитонов навів аргумент, що глава політради "Опозиційної платформи – За життя" Віктор Медведчук – це самий цитований український політик в китайських ЗМІ.

"Кум Володимира Путіна Віктор Медведчук – це, напевно, найбільш цитований у китайській пресі український політик. Згадки про нього з'являються в Сіньхуа (головне урядове агентство КНР зі штаб-квартирою в Пекіні. ‒ прим. ред.) та інших... практично щотижня", ‒ резюмував координатор грантової руху Артур Харитонов.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що експерти оцінили перспективи призначення першого президента України Леоніда Кравчука головою Тристоронньої контактної групи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини