Головна Новини Політика внутрішня політика Експерт розповів, що вплинуло на рішення суду у справі Порошенка: чому арешту не сталося
commentss НОВИНИ Всі новини

Експерт розповів, що вплинуло на рішення суду у справі Порошенка: чому арешту не сталося

Влада була рішуче налаштована щодо арешту Порошенка, але потім різко переглянула свої позиції

19 січня 2022, 16:55
Поділіться публікацією:

Печерський суд Києва обрав п'ятому президентові України Петру Порошенку не арешт, а особисте зобов'язання, що дозволить йому майже повноцінно перебувати у політиці. У зв'язку з цим цікаво, що так сталося не так і в цьому є чиясь заслуга. Як передає видання "Коментарі", про це у Facebook пише український політичний аналітик, блогер Віктор Бобиренко.

Експерт розповів, що вплинуло на рішення суду у справі Порошенка: чому арешту не сталося

Петро Порошенко. Фото: сайт партії Європейська солідарність

Політолог зазначає, що перша версія – президент Зеленський міг зрозуміти, що не можна дратувати частину пасіонарів країни, а треба об'єднатися перед можливою агресією з боку Росії. Тому дав команду суду – не нагнітати. Друга версія – Офіс президента був налаштований радикально розправитися з Порошенком, але все ж таки на Банковій знайшлися люди, які запропонували президенту не нагнітати зараз, просто почекати, доки Путін відступить, "закрутити Пороху гайки пізніше".

"Третя версія – суддю викликали на килимок до Татарова та Єрмака і мучили, щоб закривав Пороха. Але суддя зважив ризики і вирішив, що безпечніше зробить "я в будиночку" і Петра Олексійовича не дошкулятиме. А це поганий прецедент для "зелених". Є й четверта версія – приїхав Держсекретар США Блінкен і накрутив усім в Офісі юшки, щоб не займалися нісенітницею, а провели краще нормальний конкурс у САП. Особисто я схиляюся до третьої чи четвертої версій. А першу вважаю нереальною", – наголосив Віктор Бобиренко.

Читайте також на порталі "Коментарі" — суд зобов’язав Петра Порошенка здати паспорти для виїзду за кордон, але від ідеї взяття під варту відмовився. Сам Порошенко назвав це рішення несправедливим та пообіцяв його оскаржити, оскільки воно перешкоджає йому займатися політичною діяльністю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Олег Н.

19 січня 2022, 17:08

Ясен пень, почему! Сорочинская ярмарка должна продолжаться. Народ украинский сильно обожает зрелища. Хоть и сволочной этот народец.


Новини